Autumn Falls: tips van de bron

Voorbeschouwing

Waar beter gaan sprokkelen naar tips voor Autumn Falls dan aan de bron. Dus vroegen wij de ploeg van ToutPartout naar hun tips voor het festival dat op 20 september van start gaat.

STEVEN – Captain of the Ship

1. King Krule: mijn favoriete singer songwriter.

2. Wolf Parade: the return of one of my favorite Canadian band!

3. Cocaine Piss + Brutus + Kapitan Korsakov: een avondje topnotch Belgisch gitaargeweld.

DAAN – boeker/programmator

1. Julien Baker: nieuwe parel op Matador.

2. Big Brave: de pathos lijkt een bleke grungeversie, de muziek niet louter behagend, de gitaren stemmig en de stiltes zorgvuldig en lang. Denk aan Chelsea Wolfe, Godspeed You! Black Emperor, Low, …

3. Micah P Hinson: Mijn favorite troubadour.

FIEKE – Social Media Queen

1. Kevin Morby: zijn nieuwste worp ‘City Music’ is zo catchy dat het al heel de zomer in mijn hoofd zit. Nadat ik hem live zag in Portugal, is dit zeker een niet te missen show. En hij speelt twee keer op Autumn Falls, so you better be there!

2. Alex Cameron: Al Cam en zijn band live zien is niet enkel fijn voor het oor, maar ook voor het oog. Die dansmoves!

3. Portugal. The Man: met het nieuwe album ‘Woodstock’ wordt deze Autumn Falls-opener eentje om naar uit te kijken! Zet dat in DOK en het vliegt in brand!

4. Mighty Sands: Dreamy pop met awesome vocals! Hier in Lissabon zijn ze redelijk groot, en da’s ook wat ze verdienen. Check them out!

FRANKY – boeker/programmator

1. EMA: beste ‘it does not have a happy ending’-soundtrack van 2017.

2. Hong Kong Dong: zonder regels, zonder remmingen, it’s trashy and it’s fun. "KALA KALA”!

3. Mauroworld: voodoo who do what you don’t dare to people. Experimenten in drift.

MARIEKE – Office manager

1. Portugal The Man: begin van Autumn Falls met een (klein) feestje op een fijne locatie in Gent.

2. Father john Misty + Weyes Blood: geweldige liveperformance, niet te missen.

3. Kapitan Korsakov + Brutus + Cocaine Piss: killer line-up als afsluiter van Autumn Falls.

NIKIMO – Productie

1. Father John Misty + Weyes Blood: kleinzoon van Jim Morrison flirt met trips, humoristisch entertainment en Taylor Swift-liefde. De psyche van Josh Tillman is een klankenpalet van Americana, indie en pop.

2. Jan Swerts: fascinatie voor horrorfilms en zombies belichamen de muziek van componist Jan Swerts. Live is dit een indrukwekkende audiovisuele filmscore doorheen een post-apocalyptisch landschap.

3. King Krule: troubadour voor de nieuwe generatie uit de overtalentvolle stal van XL Recordings. Gingers do have souls en ze worden aangevoerd door Archy.

DORIS – Boeker/Programmator

1. Shy Dog: nieuw project van Noah Melis (Bed Rugs, Borokov Borokov). Drummer turned singer, net zoals Father John Misty bewijst hij that it can be done! Beïnvloed door Devendra Banhart's huiskamerpop, de eightiessynths van Alex Cameron, de experimentele sounds van Pill Wonder en, on top of that, de jazzy feel van Jerry Paper.

2. Public Psyche: It’s simple: Get Hypnotised!

3. Birds That Change Colour: hoofdstuk drie van de muzikale journey van Birds TCC heeft een compleet andere sound dan alles wat voorheen gebeurde. Maar tegelijkertijd blijven de Birds de Birds. Come check out their new sound!

MELISSA – Communication manager

1. Alex Cameron: lachen en huilen en dansen tegelijk! Hartjes voor zijn sidekick Roy, zijn gevatte humor, zijn oude eightiessynthsound en zijn zaaaaalige dansmoves om jaloers op te zijn. Eender wie ik al meebracht naar een Al Cam show werd stante pede verliefd.

2. Wolf Parade: ‘Apologies To The Queen Mary’ blijft wekelijks minstens één keer afgespeeld worden thuis. Topsong na topsong. Na de indefinite hiatus geen risico genomen en ze zelfs in Londen gaan zien. Absolute muzikale genieën stuk voor stuk. En Spencer Krug is god.

3. Julien Baker: voor een zalig potje bleiten met de breekbaarheid van miss Julien Baker. Veel te jong voor haar zwaar hart.

17 september 2017
Patrick Van Gestel