Ão - Mulher

Ão - Mulher

Als Brenda Corijn Portugese woordjes in je oor fluistert, krijg je het vanzelf warm.

Bij Mayway Records hebben ze weer een ontdekking gedaan. Ze tekenden het Gents-Brusselse viertal Ão met als frontvrouw Brenda Corijn. Die zingt hees, maar honingzoet teksten over Afro-Portugese en Zuid-Amerikaanse klanken en ritmes op een bedje van elektronica. Denk aan een combinatie van Sevdaliza, Lhasa en Rosalía en je komt in de buurt.

Het mooie is dat het geen gimmick is, want Corijn put uit de eigen Mozambikaans-Portugese roots voor de warme Portugese zanglijnen. Die verstrengelen heel organisch met de zuiderse gitaar van Siebe Chau, de ambientklanken van Jolan Decaestecker en de eclectische percussie van Bert Peyffers. Met Jasper Maekelberg als mixer krijg je dan zwoele, dansbare, hedendaagse muziek.  

Getuige de fascinerende single Mulher, een unieke mix van eigentijdse indie, subtiele elektronica en betoverende saudade. Een vierentwintigkaraats popsong met een indrukwekkende synthdreun die de song naar een climax stuwt.

Ão is komend voorjaar te zien in onder meer De Roma (Borgerhout), Het Depot (Leuven/Cool Festival), Wanderloss (Maastricht), NT Gent en CCHA (Hasselt).

7 december 2022
Marc Alenus