Antoine Wielemans - De L'or

Antoine Wielemans - De L'or

Het zijn drukke tijden voor de frontman van Girls In Hawaii, maar af en toe wil hij ontsnappen.

Het meest recente album van Girls In Hawaii, ‘Nocturne’, is dan wel al een jaar of vier oud, toch stond de band onlangs tweemaal op Les Nuits, binnenkort op Leffingeleuren en er volgen nog een paar shows in het buitenland. Ondanks die drukke agenda vond frontman Antoine Wielemans nog de tijd om een soloplaat bijeen te schrijven.

Daarvoor trok hij naar Vattetot-sur-Mer in Bretange waar hij in alle rust erg persoonlijke teksten schreef (voor het eerst in zijn moedertaal, het Frans). Een eerste voorproefje verscheen dit voorjaar met Sel en nu is er De l’Or, neen geen vertaling van de hit van Bazart, maar een fragiel nummer over escapisme, over de wens ergens anders te zijn. Iets wat we allemaal wel kennen sinds corona.

"We dromen er allemaal van om in ons leven iets moois en kostbaars te vinden of te bereiken. De l'or is een liedje waar iedereen zich in kan vinden, want ook al is je leven geweldig, er zijn altijd frustraties, kansen die je misschien gemist hebt, keuzes die je niet durfde te maken", aldus Wielemans. Het verlangen naar wat kon zijn dus, naar elders. 

Solo klinkt de tweeënveertigjarige frontman een pak meer reflectief dan de band, al combineert ook hij akoestische elementen met elektronica. In tegenstelling tot Sel, is dit geen pianonummer. In de clip zien we hem als heftruckchauffeur in een magazijn, maar ook (helemaal naakt en kwetsbaar) op het strand van Vattetot.

‘Vattetot’ komt uit op 5 november via PIAS.

16 september 2021
Marc Alenus