And They Spoke in Anthems - Women In Charge

And They Spoke in Anthems - Women In Charge

Er is weer vijf jaar voorbij en dus steekt Arne Leurentop weer de kop op.

Tussen het bejubelde debuut ‘June’ (2014) en ‘Money Time’ (2019) zaten vijf jaren. Ook de derde plaat ‘Still.’ (2024) komt er na een pauze van vijf jaar. Sneller hoeft niet. Verdieping, verstilling en vernuft staan nog altijd centraal bij het project And They Spoke In Anthems.

De eerste single, die hij uit het aankomende album naar voren schuift, is Women In Charge, een ode aan Jacinda Ardern, die de premier was van Nieuw-Zeeland, toen hij daar woonde ten tijde van de lockdown. “Als inwoner van Nieuw-Zeeland had ik het gevoel dat ik bij haar in veilige handen was. Het klinkt zweverig, maar dat was echt zo. Als er meer politici zoals haar zouden bestaan, zou de wereld een betere plek zijn. We need more women (like Jacinda Ardern) in charge, dus", aldus de artiest zelf.

In totaal trokken hij, zijn lief en de twee kleuterdochters anderhalf jaar rond in Nieuw-Zeeland, helemaal los van alles. Nog maar vijf dagen daar, kreeg hij wel bericht dat één van zijn beste vrienden was gestorven, anderhalf jaar na een andere goede vriend. Dat verlies en het besef dat bijna alles wat belangrijk voor hem was, ver weg was, lag aan de basis van wat 'Still' zou worden, een plaat over alles wat er niet meer is. En over sterke vrouwen dus.

6 oktober 2023
Marc Alenus