Alison Jutta - Thanks

Alison Jutta - Thanks

Alison Jutta werd begin dit jaar door onze (nvh) als finalist van De Nieuwe Lichting al eens gewogen en goed bevonden. Hij bestempelde haar muziek als “popmuziek die zelfs een ijskoude ochtenddouche doet aanvoelen als een zomerse festivaldag.

Na Free heeft de Antwerpse zangeres nu een nieuwe single uit die Thanks heet en opnieuw erg positief klinkt. “It’s about being grateful for the time we have on this planet and not taking it for granted,” zegt Alison Jutta zelf. Een mooie boodschap die ook op een zomerse manier verspreid wordt door het nummer.

Thanks ontwaakt met het geluid van spelende kinderen, waarna Jutta ingetogen en zwoel begint te zingen over iemand die haar ontviel en haar herinnert aan de onvermijdelijke tijdelijkheid van alles in deze wereld. Dat zorgt echter niet voor donkere gevoelens, maar voor een hernieuwde dankbaarheid en dus dartelt ze in het refrein vrolijk de tuin in op een uptempo poppy beat en neemt ze de wereld met volle teugen in zich op, een pirouette draaiend op blote voeten (zo stellen wij het ons toch voor).

Thanks is net als Beautiful Mistakes en Free van de songs op ‘I’d Rather Do This Slowly’, de ep die verschijnt op 11 september, de dag waarop ook de eerste release show is. Door corona kan er maar een beperkt mensen zich laven aan de kwaliteitspop van Alison Jutta, maar er is nog plaats. Dus rep je.

Volg Alison Jutta op Facebook of Instagram.

14 augustus 2020
Marc Alenus