8 t/m 21 april 2019

Concertgids

Tijd om een nieuwe lading over u heen te storten. Gewoon even lezen, je keuze maken en je ticket bestellen (als dat nog kan). Of gewoon de gratis tickets onderaan aanvragen.

Wie: JULIA JACKLIN

Wanneer/Waar: 8 april 2019 / Ancienne Belgique, Brussel

Wat: Sterk in intimiteit.

Waarom: Twee jaar geleden stond ze voor twee man en een paardenkop in De Lift op Pukkelpop. Paardenkop van dienst waren wij, naar deze tent gegaloppeerd naar aanleiding van Jacklins debuut ‘Don’t Let The Kids Win’ en haar passage eerder dat jaar in Bitterzoet, Amsterdam. Ondertussen zijn de vlechtjes weg en is er ook ‘Crushing’, een plaat waar al vier singles uit getrokken werden, maar die toch nog niet helemaal overtuigde. Desondanks verkocht deze show uit. Hopelijk had je gelijk dat je een ticket kocht.

 

Wie: WEVAL

Wanneer/Waar: 12 april 2019 / Botanique, Brussel

Wat: Ingenieuze designerelektro van boven de Moerdijk.

Waarom: Weval verzoent subtiliteit met donkere weemoed en zachte vervoering in een eigenzinnig klankenexperiment. In elektromiddens wordt dit bejubeld, maar daarbuiten blijft het nog obscuur. U maakt dus een goede beurt bij uw hipstervrienden.

 

Wie: SEVEN THAT SPELLS

Wanneer/Waar: 13 april 2019 / De Haven, Aarschot

Wat: Legendarische Kroatische psychedelische krautband

Waarom: De band heeft het touren eigenlijk vaarwel gezegd, maar Roadburn wist de band uit haar kot te lokken voor een speciale show (met de volledige vertolking van de trilogie 'The Death And Resurrection Of Krautrock'). En op de terugweg van Tilburg doen ze enkele shows. Gelukkig wist organisator Which Mountain de band te strikken voor een show in Aarschot.

 

Wie: LE MOTEL

Wanneer/Waar: 13 april 2019 / TRANS, Antwerpen

Wat: Fantastische elektronische muziek met een dikke laag hiphop

Waarom: Tenzij u de afgelopen jaren onder een steen heeft geleefd, hebt u ongetwijfeld al gehoord van Le Motel. Als vaste dj van de Brusselse rapper Roméo Elvis doorkruist hij de wereld. Zijn producties worden wereldwijd geprezen en vorig jaar werd hij nog tijdens de Red Bull Elektropedia Awards bekroond tot Beste Belgische Producer. De moeite dus, al zeker als je weet dat de geniale DTM Funk hem heel de avond zal begeleiden.

 

Wie: CHRIS POTTER TRIO

Wanneer/Waar: 17 april 2019 / De Singer, Rijkevorsel

Wat: Onvermijdelijke saxofoonkolos, met vloeiende, maar nooit brave speelstijl

Waarom: Wie goed genoeg is voor Herbie Hancock en Dave Holland, is goed genoeg voor ons. Iedereen - tot Snarky Puppy - wil met Potter op het podium. In de Singer houdt hij de opstelling eenvoudig, maar knallen zal hij. Samen met Tim Lefebvre (die baste op Bowie's 'Blackstar') en drummonster Justin Brown.

 

Wie: THE GASLAMP KILLER

Wanneer/Waar: 17 april 2019 / Kunstencentrum Vooruit, Gent

Wat: Hiphop, soul en elektronica van over heel de wereld, samengebracht in Vooruit.

Waarom: Onze favoriete dj en curator, Lefto, organiseert alweer een avond vol wereldse muziek. Dat kan niet anders dan goed zijn. Eregast is The Gaslamp Killer, die naadloos hiphop, psychedelische pop, dubstep, en elektronica aan elkaar mixt en het icoon is van de LA beatscene. Hij zakt dus af naar Democrazy in het kader van zijn Airplane Mode Tour. "A space for us all to disconnect from our phones and dive deep into the healing power of music and dance", zegt hij daarover. Laat je smartphone dus maar mooi in je zak zitten…

 

Wie: DAUGHTERS

Wanneer/Waar: 19 april 2019 / Botanique, Brussel

Wat: in energie omgezette pijnscheut

Waarom: Ze ontstonden uit grindcoreband As The Sun Sets en zijn dat nog niet helemaal vergeten. Soms is de pijn die ze veroorzaken acuut en onstopbaar, maar evengoed kan ze chronisch zijn en blijven doorzeuren. Maar het is wel het soort van pijn waaruit je dan als een phenix kan verrijzen met schuddende ledematen en oncontroleerbare spasmen. Wij kunnen je mentale gezondheid na dit concert niet garanderen, maar dat je dit niet licht gaat vergeten, dat staat dan weer wel vast.

 

Immer sympathiek zijn de mensen van Magasin4, van wie we- het wordt stilaan een gewoonte – toch weer een aantal #GRATISTICKETS mogen weggeven. Deze keer zijn er SINGLE tickets voor Housewives, die op 25 april hun unieke vorm van experimentele muziek op je loslaat. Ook voor de Nuit du Beau Tas met Cartouche, Professeure Postérieur, Onmens, MaDaME SpeaKeR en Babils op 27 april mogen wij SINGLE tickets uitdelen. Stuur je e-mail met als onderwerp “M4 + datum van je keuze” door naar win@damusic.be.

Foto: Nick McKinlay

Marc, Alenus, Fabian Desmicht, Bert, Gysemans, Jeroen Poelmans, Quentin Soenens

7 april 2019
Patrick Van Gestel