5 t/m 18 februari 2018

Concertgids

We hebben er weer een diverse concertgids van gemaakt, waar liefhebbers van roots, punk, jazz en wave zich in zullen kunnen vinden. Maar het seizoen is intussen in volle kracht losgebarsten. Dus u vindt vast ook wel iets buiten dit lijstje. En o ja, vergeet de GRATIS TICKETS onderaan niet even uit te checken.

 

Wie: JOE HENRY

Wanneer/Waar: 5 februari 2018 / Ancienne Belgique, Brussel

Wat:
Een nu echt wel veel te lang onder de radar gebleven songsmid.

Waarom: Misschien niet zo pittoresk als Elvis Costello en zeker minder hip dan euh... Bruno Mars, maar wat een gigant met niets meer dan een simpele gitaar, trainloads of great songs en ondertussen met de levenswijsheid van een doorgroefde hobo. Een singer-songwriter met een alternatief randje en een oprecht hart. Hobby : grammy’s verzamelen voor productiewerk ! Hij komt in zijn dooie eentje zijn nieuwe cd 'Thrum' voorstellen.

 

 

Wie: THE MENZINGERS

Wanneer/Waar: 5 februari 2018 / Trix, Antwerpen

Wat: Een live-reputatie om u tegen te zeggen en de bijhorende songs

Waarom: Melodieuze punk, heet dat dan met een mooi woord, maar eigenlijk is het gewoon een brok energie verpakt in een liedje. Ze passeerden al twee keer op Groezrock en dat was niet toevallig. Reken dus maar op beken zweet, die door de zaal zullen stromen, gecombineerd met fans, die de songs woord voor woord meebrullen. Punk, zoals dat eigenlijk hoort dus. En dat je er Pup, een stel jonge, Canadese honden bij krijgt, is gewoon nog een extraatje.

 

 

Wie: David Murray Infinity Quartet feat. Saul Williams

Wanneer/Waar: 11 februari 2018 / Arenbergschouwburg, Antwerpen

Wat: diepgravende tenorsax stoot op puntige slam poetry-stem

Waarom: De eigenzinnige jazzsaxofonist David Murray die met zijn kwartet stormachtig cirkelt rond de uithalen van rapper/slam poet Saul Williams, het is een waar fenomeen. Murray en Williams - ooit nog solo op Rock Werchter - gaan eindeloos inventief en messcherp met elkaar in duel. Een dangerous liaison die je gezien moet hebben!

 

 

Wie: DRAB MAJESTY / DUNE MESSIAH

Wanneer/Waar:16 februari 2018 / JK 2470, Retie

Wat:het soloproject van Deb DeMure, het androgyne alter ego van Andrew Clinco (live aangevuld door Mona D.) met Los Angeles als thuisbasis

Waarom: Drab Majesty is één van de meest spraakmakende wavebands van de nieuwe generatie. Geïnspireerd door klassieke eighties new wave, goth en vroege 4AD (denk The Sisters Of Mercy, Siouxsie & The Banshees en Cocteau Twins), maar tegelijk met een futuristische eigen sound. Het schitterende tweede album ‘The Demonstration’ stond vorig jaar dan ook volledig terecht in tal van eindejaarslijstjes, ook in dat van ons. Zorg dus maar dat je dat optreden in Retie niet mist! In het voorprogramma speelt het Deense Dune Messiah en de Dark Balloon-dj’s zorgen voor de afterparty.

 

 

Wie: THE SOFT MOON

Wanneer/Waar: 17 februari 2018 / Botanique, Brussel


Wat: Trommelvlies- en hartverscheurende postpunk

Waarom: Luis Vasquez kweekte de gewoonte om zijn demonen uit zijn ziel te snijden op industriële wijze. Aanvankelijk met instrumentale marteltuigen, maar nu ook steeds meer (en zelfs bijna uitsluitend) vergezeld door zijn hartenkreten. Op zijn laatste album probeert hij te verklaren waarom hij zo moeilijk tot liefde komt (een verstoorde vader-zoon-relatie en druggebruik). Soms lijkt Vasquez zo zelfdestructief dat je vreest dat elke plaat wel eens zijn laatste zou kunnen zijn. En dat zou doodzonde zijn, want de man schrijft steengoede nummers en is live echt overrompelend. De opener van ‘Criminal’ speelde hij vorig jaar al op Sonic City en dat klonk toen zo:

 

The Soft Moon - Burn (Live at Sonic City 2017) from Wilde Westen on Vimeo.

 

En dan is er nog het geweldige DEMOCRAZY, die ons voor een aantal van de komende concerten enkele duotickets hebben toegespeeld. En niet van de minste. Om te beginnen is er het Oostenrijkse elektropopduo Leyya, die op 18 februari in NEST spelen. Bovendien komt de helft van Fuck Buttons onder eigen naam – en hij heet dus Andrew Hung – zijn eerste soloplaat voorstellen. Dat doet hij op 21 februari in datzelfde NEST. Nog eentje, die zonder een band de baan op is gegaan: Cindy Wilson, ooit één van de stemmen bij de geweldige B52's, zoekt het voor haar solowerk in elektropop met new wave-invloeden. Voor haar moet je op 27 februari naar NEST.

 

Dat ze bij Magasin 4 sympathiek zijn, hebben ze hier ook al meermaals bewezen. Van hen mogen we single tickets weggeven voor het concert van Part Chimp aldaar op 24 maart 2018.

 

Stuur een mail naar win@damusic.be met als onderwerp de naam van de band van je voorkeur om kans te maken.

Marc Alenus, Fabian Desmicht, Frank Tubex, Jan Vael

4 februari 2018
Patrick Van Gestel