3 t/m 16 juni 2019

Concertgids

3 t/m 16 juni 2019

Jajaja, het festivalseizoen is begonnen en u hebt geen zin om nog in te warme zalen te gaan zitten of staan... Your loss! Wij weten wel beter en pikten er deze parels nog uit voor de zomer echt losbarst.

 

Wie: CHAMBERLAIN

Wanneer/Waar: 4 juni 2019 / Kavka, Antwerpen

Wat: Brian Fallon (van The Gaslight Anthem) is fan

Waarom: ...en dat is niet echt verwonderlijk. Niet alleen nam TGA Chamberlain al mee op tournee, het parcours van de twee bands is vergelijkbaar: van punk/hardcore naar poprock. Of deze tournee nog steeds kadert binnen het twintigjarige jubileum van 'The Moon, My Saddle' uit 1998 is onduidelijk, maar het zou ons alvast niet verwonderen. Aan de andere kant hebben ze ook een nieuwe plaat klaarstaan, hetgeen dan een mooie mix kan opleveren. Hoe dan ook staat dit gezelschap garant voor een avondje stevige rock zonder franjes. En soms volstaat dat gewoon!

 

Wie: DAMIAN “JR. GONG” MARLEY

Wanneer/waar: 4 juni 2019 / Ancienne Belgique, Brussel

Wat: één van de grootste namen binnen de huidige reggaescene

Waarom: Damian Marley, zoon van wijlen Bob Marley, is al jaren niet meer weg te slaan van de urban- en reggaefestivals. Niet verwonderlijk, “Jr. Gong” geniet namelijk een heldenstatus. Niet alleen vanwege de uitstekende albums (met ‘Stony Hill’ als nieuwste prestatie), maar ook vanwege de verschillende interessante samenwerkingen. Hij is onder meer te horen op singles van Skrillex, Jay-Z, Ty Dolla $ign en NAS. Op vier juni staat hij in de Ancienne Belgique, zodat je hem in volle glorie kan aanschouwen.

 

Wie: OH LAND

Wanneer/waar: 7 juni 2019 /Botanique, Brussel

Wat:Deense belofte

Waarom: Dat Denemarken heel wat interessante popartiesten te bieden heeft, wist u ongetwijfeld al. Het land bracht onder meer MØ en Lukas Graham voort. Botanique haalt nu nog een andere naar Brussel: Oh Land. Na wat songwriting met Sia, Pharrell en John Legend en tournees met Katy Perry en Sia bracht ze vorige maand haar vijfde studioalbum ‘Family Tree’ uit, een kwetsbaar album vol honingzoete pop dat ongetwijfeld zal smaken in de intieme setting van de Orangerie.

 

Wie: STADT / MAURO PAWLOWSKI

Wanneer/Waar: 7 juni 2019 / Muziekclub N9, Eeklo

Wat: Twee acts die nergens bij (willen) passen.

Waarom: Omdat STADT net een dijk van een album heeft gemaakt, verdorie. Dat alleen al zou voldoende reden moeten zijn om af te zakken naar de N9. Maar als je dan bovendien ook nog een optreden van de onovertroffen Mauro erbovenop krijgt, is de keuze heel snel gemaakt. De definitie van tegendraadsheid op muziek gezet. Als u van avontuur houdt, had u al tickets moeten hebben. En indien niet, kan je je #GRATISTICKETS hieronder proberen te pakken te krijgen.

 

Wie: CATE LE BON

Wanneer/Waar:7 juni 2019 / Les Ateliers Claus, Brussel

Wat: de toekomstige curator van Sonic City 2019

Waarom: Omdat u toch alvast een voorproefje wil nemen op wat er u in november te wachten zal staan. Maar staar u vooral niet blind op haar muziek. Want hoewel haar laatste plaat bijzonder ingetogen is, beperkt ze zich muzikaal echt niet daartoe alleen. Desondanks zal dit concert ongetwijfeld in het teken van 'Reward' staan, een plaat die ze grotendeels in haar eentje opnam, hetgeen blijkbaar niks wil zeggen waar het optredens aangaat. Trouwens, haar Welshe roots kan ze evenmin wegsteken. Het levert alvast een interessante cocktail op.

 

Wie: FLAMIN' GROOVIES

Wanneer/Waar: 11 juni 2019 / Madame Moustache, Brussel

Wat: Tijd om je klassiekers bij te spijkeren

Waarom: Omdat je niet elke dag de kans krijgt een band aan het werk te zien die al een halve eeuw meedraait. Ok, er waren verschillende line-ups, maar de rock-'n-roll is gebleven. Meer nog, in 2017 nam dit gezelschap, bijna een kwart eeuw na de laatste plaat, een nieuw album op, waarmee ze momenteel nog steeds de baan op zijn. De kans is groot dat dit een uniek gebeuren wordt. Reden te meer om dit aan te stippen.

 

Wie 20 WATT TOMBSTONE

Wanneer/Waar: 13 juni 2019 / CC Het Gasthuis, Aarschot + nog een hele rits data later in de maand met oa. Magasin 4 en Picking Bones fest

Wat: een trashbluesduo uit Wausau, Wisconsin

Waarom: Ben je niet vies van een een op en top Amerikaans potje ZZ Top of wat blues op zijn Black Sabbaths? Hou je wel van een stevig potje The White Stripes of The Black Keys? Twijfel dan niet en rep je naar één van de hoger vermelde locaties.

 

Wie: SNAIL MAIL

Wanneer/Waar: 14 juni 2019 / Botanique, Brussel

Wat: De muzikale stiefzusjes van Phoebe Bridgers en Lucy Dacus

Waarom: Lindsey Jordan aka Snail Mail dook vorig jaar in verschillende eindejaarslijstjes op van onze redacteurs. De reden: een prima debuutplaat ‘Lush’ en de opgemerkte passages op OLT Rivierenhof, Filter Festival en Sonic City dat jaar. Pitchfork riep haar uit tot toekomst van de Amerikaanse indie. Wij waren realistischer, maar dus ook wel zeer enthousiast. En op 14 juni deelt ze de Botanique met Tomberlin, nog zo’n jonge dame die vorig jaar op de barricaden van de steeds vrouwelijker wordende muziekscene kroop met haar debuutplaat ‘At Weddings’. Wie er in Trix bij was op 27 mei of vorig jaar op Pukkelpop, weet al wat deze meid live in haar mars heeft. Wij wachten geduldig onze beurt af met deze prachtige double bill voor ogen.

 

Yep, u hebt het goed gelezen: wij hebben #GRATIS TICKETS voor het hogervermelde concert van STADT en Mauro Pawlowski in Muziekclub N9. Stuur een e-mail met als onderwerp “STADT” naar win@damusic.be om dat geregeld te krijgen. De rest is in handen van de u ongetwijfeld welbekende onschuldige hand.

Marc Alenus, Berg Gysemans, Jeroen Poelmans

Foto: Roderick Trestrail - Arctic Rodeo Recordings

2 juni 2019
Patrick Van Gestel