28 november t/m 11 december

Concertgids

Nog een korte ruk en het jaareinde is al daar. Dus best nog enkele concertjes meepikken om mee te kunnen pronken op je eindejaarslijstje. Enkele concertjes zoals deze bijvoorbeeld.

Wie: THE JULIE RUIN

Waar/Wanneer: Botanique, Brussel / 30 november 2016

Wat: Bulldozerpunk met een mooie strik omheen.

Waarom: Frontvrouw Kathleen Hanna is terug van weggeweest. Begin jaren negentig stond ze als zangeres van punkband Bikini Kill aan het front van de ‘grrrl revolution’ en met elektropunk outfit Le Tigre stak ze feminisme in een dansbaar jasje. Na tien jaar van het toneel te zijn verdwenen, klom ze in 2012 opnieuw het podium op. Dit keer met het door haar opgerichte The Julie Ruin, die eerder dit jaar tweede album, ‘Hit Reset’, op de wereld losliet. Vrolijke, dansbare punk waarbij je stampvoetend aan het headbangen gaat.

Wie: ASH

Waar/Wanneer: Muziekodroom, Hasselt / 3 december 2016

Wat: Noord-Iers buitenbeentje van de Britpop komt jubileum vieren

Waarom: Twintig jaar geleden was er plots ‘1977’ en dook Ash uit het niets op om zich te scharen achter de Britpopvlag. Singles als Oh Yeah en Shining Light maakten dat ze op handen gedragen en de hitlijsten in gekatapulteerd werden. Maar zelf bleven ze niet bij de pakken zitten en evolueerden naar stonerrock en grunge met prima platen als ‘Meltdown’ tot gevolg. En Tim Wheeler bleef de songs maar schrijven. Nu, twintig jaar later, blijft ‘1977’ even goed en fris klinken. En dat zal ongetwijfeld ook gelden voor wat ze op het podium gaan brengen.

Wie: SCHOOLBOY Q

Waar/Wanneer: Ancienne Belgique, Brusse / 5 december 2016

Wat: charismatische rapper die gerust een hele week lang kan boeien.

Waarom: Schoolboy Q, vriend des huizes bij Top Dawg en samen met Kendrick Lamar deelgenoot van het hoodleven in Los Angeles, is ondertussen een gevestigde waarde geworden in het rapcircuit. Zijn stemtimbre, honingzoete hooks, meezingbare refreinen en "yak yak yak yak" punchlines zijn merktekens geworden die iedereen herkent. Wij hebben de man bezig gezien op het WooHah festival begin deze zomer en zagen een show waarbij Q de hits aan elkaar reeg. Daar komt nu met 'Blank Face LP' nog een retestrak album bij waarbij hij eindelijk zijn status eer aandeed. Daarbovenop lijkt de man van de hoestsiroop te zijn afgekickt, wat zijn conditie en zijn liveshows beslist ten goede zal komen. Als hiphopliefhebber een niet te missen optreden.

Wie: JOOST ZWEEGERS

Waar/Wanneer: Bourla-schouwburg, Antwerpen / 7 december 2016

Wat: In de eerste helft van 2017 wordt de release van het nieuwe album van Novastar verwacht. In tussentijd wil Joost Zweegers dat nieuwe materiaal in al zijn naakte schoonheid voorstellen in de grandeur van de Bourlaschouwburg, aangevuld met zijn eigen favorieten.

Waarom: Het optreden in Antwerpen is één van de drie concerten die Joost Zweegers geeft dit najaar, waarvan maar twee in België. Het is een unieke kans om een voorsmaakje te krijgen van de aankomende plaat die de opvolger van ‘Inside/Outside’ uit 2014 zal worden.

Voor dit concert mogen wij GRATIS TICKETS weggeven.

Wie: ELEPHANT STONE

Waar/Wanneer: DeZwerver, Leffinge / 9 december 2016

Wat: Unieke combinatie van pop, psychedelica en Indische instrumenten.

Waarom: De bandnaam geeft het eigenlijk al een beetje aan. Je moet het in hogere sferen gaan zoeken bij Elephant Stone. De combinatie van Indische instrumenten – sowieso al speciaal klinkend - en psychedelica geeft een brouwsel dat niet te versmaden is. Vooral omdat frontman Rishi Dihr de beide elementen op gewiekste wijze weet te versmelten tot iets, dat iedere liefhebber van psychedelica zal weten te smaken en dat toch iets exotisch heeft. En dan krijg je er Moaning Cities nog gratis bij.

Trouwens, over gratis gesproken, wat dacht u van GRATIS TICKETS. En wie snel is, krijgt er de laatste cd van de band nog bovenop. Zeg nu nog eens dat wij niet aan jullie denken.

Als je kans wil maken op de hierboven vermelde gratis tickets, stuur dan een e-mail naar win@damusic.be met als onderwerp de band van je keuze. Veel succes.

Joris Roobroeck, Geert Verheyen, Wout Vlaeminck

27 november 2016
Patrick Van Gestel