23 oktober t/m 5 november 2017

Concertgids

Nu de regen eindelijk de zon heeft verdreven, kunnen de concertverslaafden zich weer ongegeneerd laten gaan in hun liefde voor bedompte zalen. En dan zorgen wij toch met plezier voor de voorzet.

Wie: BEN MILLER BAND

Wanneer/Waar: 25 / 26 oktober / La Madeleine, Brussel / Kunstencentrum Vooruit, Gent

Wat:
het favoriete rootsvoorprogramma van ZZ Top op tour zonder de broodheren

Waarom: Na de doorstart vorig jaar, met de toevoeging van Rachel Ammons en Smilin' Bob Lewis (beiden van Tyrannasaurus Chicken), is de Ben Miller Band terug snediger geworden. Gewoontes werden onder de loep genomen; nieuwe songs werden gesmeed. Een derde album is nu opgenomen en zal rond de start van het nieuwe jaar bij ons uitgebracht worden.

Wie: WOLF ALICE

Wanneer/Waar:28 oktober 2017 / Botanique, Brussel

Wat:
De laatste opwindende Britse indierock

Waarom: Van onvoorspelbaarheid je handelsmerk maken is een serieuze gok in het overgeformateerde radiolandschap van tegenwoordig. Bands die het toch doen, zoals Wolf Alice verdienen dan ook alle steun. Van striemende, niets ontziende punkachtige hagelstormen tot de tederste liefdesliedjes, Ellie Rowsell en haar drie mannen brengen het allemaal en hun songs zitten meestal ook nog eens intelligent in elkaar. Het enige minpunt is dat ze alle vier over zoveel X-factor beschikken dat het soms moeilijk is te blijven focussen op de muziek, ook al is die ook op hun “moeilijke tweede” ‘Visions Of A Life’ meer dan ok.

Wie: LINTON KWESI JOHNSON

Wanneer/Waar: 28 oktober 2017 / Théâtre National, Brussel

Wat: poëtisch vrijheidsstrijder met een dubkunstenaar in zijn rug

Waarom: Geen Linton Kwesi Johnson zonder Dennis Bovell, meester in de dubkunst en onlangs ook nog actief bij The Pop Group. Maar hier gaat het dus om deze reggaedichter, die zijn mond niet kan houden en het onrecht bekampt waar hij het ziet. En dat doet hij al bijna veertig jaar aan een stuk, daarbij ook nog eens de reggae uitdragend op zijn eigen, unieke manier.
Inglan Is immers nog steeds A Bitch en dat stelt hij met veel woordverbeelding aan de kaak.

Wie: BANKS

Wanneer/Waar: 31 oktober 2017 / La Madeleine, Brussel

Wat: sexy popmuziek op een bedje van donkere beats

Waarom: Elektronicaproducer Sohn en Jillian Banks vonden elkaar op het juiste moment. Ze wisten met de combinatie van underground beats en de prachtige stem van Banks het internet te veroveren en de popmuziek in het algemeen een niveautje hoger te tillen. Hoewel Banks overkomt als een popgodin die de perfectie benadert, blijft het ook allemaal heel menselijk. Haar teksten zijn eerlijk, toegankelijk en met momenten diep kervend. Nergens zullen deze oprechte emoties beter te genieten zijn dan wanneer ze in menselijk gedaante en onbeschermd op een podium staat.

Wie: TOXIC SHOCK

Wanneer/Waar: 2 november 2017 / Muziekcentrum TRIX, Antwerpen


Wat: langverwachte voorstelling van de tweede plaat van deze Antwerpse crossovermetalpunkers

Waarom: Toxic Shock is en blijft een live energiebom en zanger Wallie verliest zichzelf keer op keer op podium in wilde daden en uithalen. Meer punk krijg je niet. Uit het hart. Op Antwerp Metalfest lieten ze hun act overigens inleiden door een Bart De Wever lookalike – de vijand van deze linkse rakkers -. Benieuwd wat ze ditmaal in petto hebben, naast een klein leger bevriende bands en gastartiesten die het Trix podium mee mogen afbreken.

 

22 oktober 2017
Patrick Van Gestel