2 t/m 15 september 2019

Concertgids

2 t/m 15 september 2019

Gedaan, voorbij, uit met de zomer. Tijd om de festivals weer achter ons te laten en de zalen weer alle eer aan te doen. En dan staan wij paraat om daarbij uw gids te zijn.

Wie: DEERHOOF

Waar / Wanneer: Botanique, Brussel / 3 september 2019

Wat: Gecontroleerde waanzin met turnoefeningen

Waarom: Altijd goed voor een feestje, dat gezelschap, dat intussen toch al vijfentwintig jaar meedraait. En nog steeds weten ze te verrassen. En daardoor ook weer niet. Want het is gewoon een constante dat ze je uit je comfortzone weten te lokken. Dat zal nu vast niet anders zijn. Waarschijnlijk zal drummer Greg Saunier zijn zegje weer doen en zal Satomi je weer charmeren zoals alleen zij dat kan. Of misschien wordt het weer helemaal anders. Spannend is het sowieso.

 

Wie: FÖLLAKZOID

Waar / Wanneer: Botanique, Brussel / 8 september 2019

Wat: Grensverleggende, Chileense psychedelica

Waarom: Zeggen dat we ondersteboven waren van ‘I’, de meest recente plaat van Föllakzoid, zou je kunnen omschrijven als een understatement. En dat had niet eens met het (gebrek aan) wiskundige logica te maken. Niks is wat het lijkt op die plaat. En dan zijn wij uiteraard benieuwd wat dat gaat worden, eens ze op een podium verschijnen. Van de vorige doortocht staat ons de inleving alvast nog bij. 

 

Wie: FAUST / CAMERA

Waar / Wanneer: Atelier 210, Brussel / 11 september 2019

Wat: Een halve eeuw krautrock

Waarom: Faust is een van die obscure bands die eindeloos genamedropt wordt. Twee leden uit de originele bezetting toeren als faUSt, een unieke kans om nog een (laatste?) keer deel te zijn van dit stuk Duits én werelderfgoed. Het Berlijnse trio Camera en de Saarlanders van Datashock vervolledigen de krautrocktrip in Atelier 210.

 

Wie: DRAHLA,

Waar / Wanneer: Muziekodroom, Hasselt / 15 september 2019

Wat: Wat? Jongleurs met een balletje shoegaze, een balletje art-rock en een balletje post punk.

Waarom? Drahla is een gecontroleerde sonische orkaan waarbij zangeres Luciel Brown in het oog staat. Hopelijk brengt de band Chris Duffin mee wiens sax duikt her en der opdook op ‘Useless Coordinates’ en zorgde voor een niet te versmaden extraatje bovenop de gesynchroniseerde chaos, maar ook met zijn drietjes erg te genieten zoals onderstaande bewijst:

 

Wie: SOIREE DECOLLETEE

Waar / Wanneer: De Roma, Borgerhout / 13 september 2019

Wat: Korte, Vrouwen zingen Drs. P., meer moet dat eigenlijk niet zijn.

Waarom: De taalkunst van Drs. P., maar dan geïnterpreteerd door een stel vrouwen, actrices en zangeressen, dat moet toch gewoon werken. Dat dachten ze in De Roma ook en dus trommelden ze Maaike Cafmeyer, Ineke Nijssen, Fay Lovsky en Nele Paelinck op om, onder begeleiding van éminences al dan niet grises Jean Blaute, Jan De Smet, Stoy Stoffelen en Wouter Berlaen, hun ding te doen met de woordenspelletjes van de illustere Nederlander. En vonken dat dat gaat geven!

 

En we gooien er meteen al gratis tickets tegenaan. Want u kan gratis en voor niks single tickets winnen voor Bad Breeding (op 21 september) en Ufomammut (op 29 september) in Magasin 4, als u ons - dat is dan win@damusic.be - een e-mail stuurt met als onderwerp de bandnaam van uw keuze.

(cd), (ma)

2 september 2019
Patrick Van Gestel