19 februari t/m 4 maart 2018

Concertgids

De winter is er dan toch gekomen. 't is te zeggen: af en toe vriest het al eens. Maar vriezen of dooien, een echte concertliefhebber laat zich door geen enkele weerstoestand afschrikken. Omdat we weten dat u tot die categorie behoort, dissen wij u graag weer een aantal voorstellen op.

Wie: SUPERORGANISM

Wanneer/Waar: 19 februari 2018 / Botanique, Brussel

Wat: De grootste buzzgroep binnen en buiten Londen, bestaande uit acht ogenschijnlijk lukraak bij elkaar gesprokkelde, hippe millennials en voorgezeten door een nauwelijks meerderjarige zangeres.

Waarom: De hype zien is hem geloven. Het stel heeft een aantal sterke singles op zak, maar de aanstaande debuutplaat liegt er ook niet om. Songs als Reflections On The Screen, Everybody Wants To Be Famous en Something For Your Mind zijn krankzinnig sterk. Overstuurde beats, ogenschijnlijke hak-op-de-takmelodieën en een onmetelijkheid aan maffe technicolor-samples maken het debuut van Superorganism een plaat waar geestelijk vaders als MGMT, Beck, The Go! Team en The Avalanches voor zouden tekenen. Uitmuntende stuiterballenpop, speciaal voor de jonge generatie die kampt met concentratieproblemen.

Wie: HER'S

Wanneer/Waar: 22 februari 2018 / Café De Zwerver, Leffinge

Wat: Twee olijke britten in het gezelligste cafe van Vlaanderen.

Waarom: Dankzij hun verzameling nummers die gebundeld zijn op ‘Songs Of Her’s’, weten we direct welk vlees we in de kuip hebben. Dromerige garagerock met hier en daar een hoek af. Tijdens de optredens maken ze al eens een zak M&M’s soldaat en vuren ze de ene na de andere jolige oneliner op het publiek af. Dat en het talent voor muziek natuurlijk. Nummers die de weg zoeken tussen new wave, garagerock en indiepop met af en toe een fijne cover ertussen (hun versie van Loving You is om te smelten). Dit is trouwens het eerste optreden van Narrow Seas, het project waar De Zwerver mee uitpakt op zoek naar Brits talent. Een binnenkomer van formaat.

Van de organisatoren mogen wij twee GRATIS DUOTICKETS weggeven. Stuur een mail naar win@damusic.be met als onderwerp “Her's” om kans te maken.

Wie: STEF KAMIL CARLENS

Wanneer/Waar: 22 februari 2018 / De Roma, Borgerhout

Wat: Na x aantal jaren in allerlei bands is het nu tijd om even solo te gaan. En hoe!

Waarom: Als om te bewijzen dat hij het ook alleen kan. Die eerste soloplaat is er bovendien eentje waarop hij echt wel laat zien ook toegankelijke liedjes te kunnen schrijven. Dat hij live stevig uit de voeten kan, moeten wij u niet vertellen. Daarvoor heeft hij al meer dan genoeg ervaring opgedaan. En als hij dan ook nog eens in Antwerpen en met name in De Roma optreedt, kondigt zich dat toch aan als iets speciaals. Het zou ons niet verwonderen als er heel wat gasten zouden komen opdagen. Maar misschien doet hij het ook gewoon alleen.

Wie: LEE RANALDO BAND

Wanneer/Waar: 28 februari 2018 / Vooruit, Gent

Wat: Eén vierde van Sonic Youth, maar evengoed stevig op eigen voeten staand.

Waarom: Omdat hij gewoon een uniek gitarist is. Dat zou eigenlijk al moeten volstaan om hem aan het werk te willen zien. Maar er is uiteraard meer. Want buiten Sonic Youth heeft de man ook een resem soloplaten gemaakt, de laatste waarvan op gemengde gevoelens ontvangen werd. Desondanks is dit een must om te kunnen aanvinken op je lijst van must-see-acts. Dat alleen al zou moeten volstaan om naar de Vooruit af te zakken.

Wie: THE LIGHTHOUSE

Wanneer/Waar: 1 maart 2018 / Het Depot, Leuven

Wat: Nieuwe Lichting-winnaar en auditieve deodorant

Waarom: Het kan nooit snel genoeg vrijdagavond zijn, dus trek op donderdag 1 maart richting Depot en start je weekend een dag eerder met de okselfrisse indiepop van The Lighthouse. Het quintet speelt in Leuven een thuismatch, dus verwacht veel enthousiaste reacties van vrienden en familie uit het publiek, altijd goed ook voor wat extra zweetdruppels op het podium. Voor enige stankhinder hoeft u niet te vrezen, want de songs uit 'Joyride' klinken fris en toch een tikkeltje donker, als Axe Dark dus zeg maar.

Check ook nog even de vorige concertgids voor die GRATIS TICKETS. Er zijn er nog altijd te krijgen.

 

Marc Alenus, Max Majorana

 

 

18 februari 2018
Patrick Van Gestel