13 t/m 26 januari 2020

13 t/m 26 januari 2020

Op adem gekomen? Of gewoon genoeg van dat thuis voor de buis hangen? Dan hebben we goed nieuws voor u: het concertseizoen trekt zich na een korte pauze weer helemaal op gang. En er staan meteen al een paar prachtige acts op u te wachten.

Wie: PENGUIN CAFE

Wanneer/Waar: 16 januari 2020 / De Roma, Antwerpen

Wat:een multi-instrumentaal, minimalistisch ensemble à la Portico Quartet en Nils Frahm

Waarom: Penguin Cafe is een collectief dat moeilijk in een genre te vatten is. Het ensemble brengt een mix van klassieke muziek, Afrikaanse en Braziliaanse ritmes en hier en daar een Aziatische of zelfs elektronische toets. De enige voorwaarde: het moet een genot voor het oor zijn. En of het dat is! Het nieuwste album ‘Handfuls Of Night’, uitgekomen op 4 oktober, is alweer een epische trip waar je jezelf met gemak in verliest en is daarmee een meer dan waardige opvolger van ‘The Imperfect Sea’. En dat klinkt live ongetwijfeld nog beter!

Geïntrigeerd? Of gewoon bekend met de band en niet te houden? Dan hebben wij goed nieuws: we mogen namelijk gratis duotickets voor dit concert weggeven. Stuur een e-mail met als onderwerp “PENGUIN CAFE” naar win@damusic.be om kans te maken.

 

Wie: THE COLORIST ORCHESTRA & GABRIEL RIOS

Wanneer/Waar: 22 januari 2020 / Ancienne Belgique, Brussel

Wat: de volgende stap in het plan van Aarich Jespers en Kobe Proesmans

Waarom: Dat duo werkt met The Colorist steeds opnieuw samen met een ander artiest. In het verleden mochten Lisa Hannigan, Emiliana Torrini en Howe Gelb al passeren, nu werkt The Colorist Orchestra – Kobe en Aarich in het gezelschap van nog zes andere muzikanten – samen met Gabriel Rios. Wat zij doen is de nummers van de uitverkoren artiest eerst helemaal uitkleden om ze dan zelf weer in te kleuren. Soms ligt het resultaat dicht bij het origineel, soms helemaal niet. Het is in elk geval een unieke gelegenheid om Gabriel Rios nog eens met een groep op het podium bezig te zien. Bovendien zullen we dus zijn songs te horen krijgen in een versie die we nog niet kennen. En er zullen ook enkele nummers in de setlist zitten die nog helemaal niet uitgegeven zijn.

Er is nog geen noot muziek van de samenwerking tussen The Colorist Orchestra en Gabriel Rios online verschenen, maar zo klonken ze in het gezelschap van Howe Gelb.

 

Wie: GHOST IN THE MACHINE

Wanneer/Waar: 23 januari 2020 / Nosta, Opwijk

Wat: een ongewoon samengaan van film en muziek.

Waarom: Film en muziek, ze gaan hand in hand. En artiesten die (nieuwe) muziek maken bij bestaande films is ook niet meteen iets nieuws. Maar live muziek bij live beelden, dat is weer iets helemaal anders. Als je bovendien weet dat het twee leden van DAAU (Hannes d’Hoine en Han Stubbe) zijn die wat Stijn Grupping filmt ondersteunen, weet je dat je iets unieks voorgeschoteld gaat krijgen. Iets waarin improvisatie en structuur samen door één deur moeten kunnen. Dat belooft spannend te worden.

 

Wie: WILL SAMSON

Wanneer/Waar: 25 januari 2020 / Steensedijk, Oostende (De Zwerver)

Wat: halve Belg speelt hele mooie liedjes.

Waarom: Hij heeft een nieuwe plaat uit, maar die blijft een beetje sukkelen onder de radar. Nog steeds maakt hij mooie liedjes, die het waard zijn om beluisterd te worden. Gezien het hier om een uniek concert gaat in het kader van het Huiskamerfestival in Oostende, is dit een eenmalige gelegenheid om hem in ongeziene omstandigheden te zien optreden. Laat die kans dus niet aan u voorbijgaan.

 

Wie: JOHN GHOST

Wanneer/Waar: 25 januari 2020 / N9, Eeklo

Wat: Begeesterende, muzikale luchtfietserij.

Waarom: Op ‘Airships Are Organisms’ dompelde John Ghost ons onder in een jacuzzi met een vreemd, maar deugddoend kruidenmengsel. Onverwachte instrumenten kruidden de filmische composities die met absolute beheersing werden uitgevoerd. Live zal dat ongetwijfeld niet anders zijn, dus fasten your seatbelts en laat je meevoeren op een spannende luchtreis.

 

Wie: DIMMU BORGIR

Wanneer/Waar: 25 januari 2020 / 013, Tilburg

Wat: pure black metal uit Noorwegen

Waarom: Omdat Dimmu Borgir aan de top staat van het genre en ze bovendien ook nog eens uit het land komen waar de black metal zijn oorsprong vond. Plus: de Finse heavy metalband Amorphis staat in het voorprogramma. En dat zijn ook grote jongens.

Uiteraard geven we ook nu weer op geregelde tijden tickets weg. Hierboven kreeg u daarvan al een voorproefje.

Zo mogen wij van Sonic Kids tickets weggeven voor het concert van TINY LEGS TIM, waar we eerder al naar verwezen. Dat concert vindt plaats op 23 februari in Het Paleis in Antwerpen. En het gaat de moeite lonen. 

En dan zijn er ook nog tickets te winnen voor de concerten van UT samen met PEUK in de Magasin4 op 22 februari. En in dezelfde tempel kan u ook eer betuigen aan LONKER SEE, KILTER en META PETA, en dat op 29 februari.

You know the drill: e-mail met naam van de band als onderwerp naar win@damusic.be om tickets te winnen. Succes!

12 januari 2020
Patrick Van Gestel