Marlon Williams - My Boy

Konkurrent

My Boy

In 2018 zagen we een prille Marlon Williams op een zwoele middag de Club op Pukkelpop ongedwongen en relaxed innemen. En ’s avonds bij de hoofdact op de Main Stage gingen we even Kendrick Lamarr checken en wie stond plots naast ons mee te genieten? Juist ja, Marlon Williams, nog even nagepraat over zijn sterke optreden en vandaag, bijna vier jaar later, ligt zijn derdeling My Boy' onder de laser, een fijne popplaat.

Afkomstig uit het roemruchte Christchurch in Nieuw-Zeeland en met Maoriroots is onze 32-jarige vriend Marlon Williams na het lockdowngeploeter ook weer aan de oppervlakte gekomen want zijn vorige worp 'Make Way for Love'  dateert alweer van 2018. En passant heeft hij voor 'My Boy' zijn gevoel voor country en croonen geruild voor een meer popgerichte aanpak. Iets wat zijn stem, met de prettige trilling en Roy Orbisonfeel wel ligt.

Luister maar eens naar de mooie single en titelnummer My Boy waar hij vrolijk en tevens kwetsbaar door een prachtige popsong laveert. En nu we toch met namen aan het gooien zijn, het statige Easy Does It kan in dezelfde straat resideren als Richard Hawley en dat is bedoeld als een regelrecht compliment.

Afgemeten en heldere productie ook maar daar jeukt het na een tijdje ook een beetje, tegen dat je aan nummer acht raakt, Thinking of Nina, een eighties liefdesballade die behoorlijk vakkundig in elkaar gezet is, heb je toch ook nood aan een scheur, een piep of een iets assertievere aanpak. Wat niet wegneemt dat Morning Crystals zich weer parmantig in je gehoorstelsel oorwurmt.

Marlon Williams is een zeer gedegen songwriter en heeft met 'My Boy' alweer een derde plaat geproduceerd die hem bevestigt als een van de artiesten van down under die we in de gaten moeten houden.  Edoch een beetje meer peper bij een volgende dracht zouden we niet misplaatst vinden.  En zonder cynisme, we zouden de slotsong Promises wel eens door Barry Gibb willen horen zingen, zou een bijzondere vertolking opleveren…

11 september 2022
Laurens Leurs