Jamie Lawson - The Years In Between

Gingerbread Man Records

The Years In Between

Twee jaar en een Europese stadiumtournee met niemand minder dan Ed Sheeran waren nodig vooraleer Jamie Lawson zijn vijfde studioalbum ‘The Years In Between’ uitbracht.

 

Na de definitieve doorbraak in 2015 met het heruitgebrachte nummer Wasn’t Expecting That, zijn het vrij drukke tijden geweest voor de Britse singer/songwriter Jamie Lawson. Toch vond hij de tijd om nieuwe muziek te schrijven, hetgeen leidde tot het vijfde en jongste studioalbum ‘The Years In Between’. Net zoals de voorgaande albums werd ook dit exemplaar uitgebracht door Ed Sheerans label Gingerbread Man Records. 

Wie de naam Jamie Lawson hoort, zal misschien denken aan rustige nummers waarin de nadruk wordt gelegd op de stem. En dit klopt voor dit album meer dan ooit. Lawson weet dat hij een pure, warme en passionele stem heeft en wil die dan ook ten volle benutten in plaats van zijn toevlucht te zoeken in loeiende guitaren en bombastische drums. En dit doet hij perfect door het muzikale deel van zijn werk eerder op de achtergrond te plaatsen en zacht op te bouwen. De breekbare titelsong The Years In Between is hier een perfect voorbeeld van. Door de minimale, muzikale begeleiding trekt de stem alle aandacht naar zich toe, waardoor de luisteraar het gevoel heeft dat Lawson naast hem zit en zijn hart lucht tijdens een intiem kamerconcert.

Bij het beluisteren van het nieuwe album is duidelijk dat Lawson heeft gekozen om over het leven, de liefde en zijn vrouw te schrijven en zingen. Maar vergis je niet door te denken dat alles door een roze bril wordt bekeken. Lawson staat nuchter, maar ook kritisch in het leven en deinst er niet voor terug om ook politiek getinte lyrics te schrijven. These Troubled Times is hier een uitstekend voorbeeld van. Waarover het precies gaat, blijft voor interpretatie vatbaar, maar kwatongen durven al eens beweren dat dit een soort van protestsong is tegen de Brexit. 

Er schuilt hoop en positiviteit in elk nummer en dat zorgt voor een gevoel van rust en geborgenheid voor de luisteraar.

Jamie Lawson is momenteel samen met special guest Andy Burrows op tournee om zijn jongste telg te promoten. Op zaterdag 27 april staat hij in Het Depot te Leuven.

24 april 2019
Marjolein De Smet