DD Sanchez - HappyGrey

Dancedelicd

HappyGrey

We wisten het!!! Na debuut ‘Z’ en opvolgende ep ‘StRaNGe’, opgebouwd rond de gekende Doors-hit People Are Strange, heeft het duo Dirk Da Davo (Neon Judgement) en Sanchez de smaak goed te pakken. Welkom, ‘HappyGrey’!

Elektrodanceproducer Dirk da Davo is duidelijk heel erg blij om Mexicaanse kameraad en bassist-gitarist Sanchez opnieuw te verwelkomen. Letterlijk, want deze keer verhinderde geen wereldwijd virus een fysieke samenwerking tussen beide heren zoals in het geval van het debuut en konden ze dus samen dezelfde studio in duiken. En we geven eerlijk toe: dat leidde tot de meest vrolijke en optimistische plaat die we ooit van deze oer-Neon Judgement-er in handen kregen.

Discodance, chilipepers, samenzang of gescandeer, exotische percussie en een Mexicaans gitaarriffje erbij. De muziek op ‘HappyGrey’ blijft naar goede DD Sanchez-normen hapklaar. Smakelijk hapklaar. Soms aan de hand van de beat-percussie-bas-groove-formule, maar in het geval van de vooraf geloste single Vampire State eerder in een constructie van veel sporen, lagen en geluiden met slidegitaar, sambabal, kapotte beats, funky licks, … een ingewikkeld multisporenspel dat swingt als een poema.

Maar meestal houdt het duo het eenvoudig. Met een leuke riff als basis (in het geval van One Thing als sound-alike van Stupid Girl van Garbage) en vrolijke hobbelbeats. Oh ja, en enkele grappige backgroundgeluidjes dan, van hinnikpaard tot Morricone-mondharmonica, van vuurwerk tot bijna onder je schoenen schurend zand. Het is vooral die smakelijke basis en die detailgeluiden die de saus vormen van deze dancepopsongs. Want voor complexe teksten ben je bij da Davo natuurlijk aan het foute adres. Net als bij hoogtepunten of climaxen in deze vrij rechtdoor dravende downtempo songs.

Zoals de heren het zelf naar het einde van de plaat toe in een instrumental stellen: Just Fun. Of elders: “What comes around, goes around”. Een waarheid als een koe met stevige biefstukbillen. En moest je toch graag nog blijven steken in de wave-achtergrond van mister Da Davo, slik dan gerust even de meer duistere elektrokraker Whirl door. Voor ons zeker één van de betere van de tien leerlingen op dit fijne plaatje.

4 oktober 2022
Johan Giglot