Boston Tea Party - Little Trouble Kids

Kinkystar Records

Wat krijg je als twee liefjes besluiten om samen muziek te maken? In het geval van Boston Tea Party: een debuutalbum dat in ijltempo door de boxen giert. Ze hebben niet veel meer nodig dan hun schreeuwerige en opgewekte stemmen, een in elkaar geknutselde stompbox die dienst doet als drumstel, enkele opzwepende gitaren en niet te vergeten, een portie gekke ideeën. Dat is zowat de korte samenvatting van wat er achter ‘Little Trouble Kids’, het debuutalbum van dit tweetal, schuilgaat.

Little Trouble KidsHet mag allemaal wat rammelen bij Boston Tea Party. En rammelen, dat doen ze zelf ook. Zo staat zangeres Eline Adam op elke song met een paar flamencoschoenen op een stompbox te trappelen, dit ter vervanging van een volledig drumstel.

Het zijn die verrassende extraatjes die van een nummer als het opzwepende Cool Kids meteen een volwaardige rocksong maken. Tel daarbij nog de dreunende gitaarriffs die Thomas Werbrouck uit zijn gitaar laat knetteren en zo’n song werkt doeltreffender dan een dubbel espressoshot.

Drammende riffjes, gierende gitaren en af en toe wat gekletter met een tamboerijn zijn de weinige ingrediënten die nodig zijn om met This is High Art hoge ogen te gooien. En natuurlijk zijn er nog die schreeuwende stemmetjes die de luisteraar bij de les houden. Iets wat trouwens tot gevolg heeft dat je al makkelijk zelf staat mee te schreeuwen en te dansen op de muziek van Boston Tea Party.

Het nostalgische 90’s Dream klinkt dan weer een stuk donkerder met hier een daar een streepje melancholie. Die donkere sfeer is echter van korte duur want Gloomy Face And The Oh-Oh Band is dan weer een wondermooi liefdesliedje, waarin de charmante oh-oh-oh-zanglijntjes door je hoofd blijven echoën.

Tim Vanhamel werd helemaal wild van deze groep en verleende met veel plezier zijn medewerking. Hier en daar hoor je dan ook Vanhamels invloeden. Chaos, experiment en alle gekheid op een stokje primeerden eerder al bij Millionaire, maar het zijn ook enkele leuke kenmerken waar Boston Tea Party niet vies van lijkt te zijn.

Naast het opgewekte fluitje dat de kop opsteekt in Freemason komt vooral in Nova Express en Zero One een allegaartje aan gekke ideeën naar boven. Dat resulteert dan in twee nummers die als echte bommetjes uit de boxen knallen met van die heerlijk snerende gitaren en een heel pak ruisende feedback om duimen en vingers bij af te likken. She Made Me is een laatste stukje vuurwerk dat niet meer maar vooral niet minder is dan een prachtstukje korte maar krachtige rock-‘n-roll.

Boston Tea Party lijkt af en toe nog de pedalen te verliezen in al het enthousiasme waardoor hun songs soms net iets te hard gaan overrompelen. Maar dat is slechts een futiel minpuntje want ‘Little Trouble Kids’ is gewoon een tof plaatje dat bol staat van de ondeugende, speelse en prettig gestoorde muziek.


Little Trouble Kids’ ligt vanaf 28 mei in de winkel, maar wie niet kan wachten kan het album nu al kopen via de website van Kinky Star of tijdens een optreden van de groep.

Zo spelen ze bijvoorbeeld op 1 mei op het Repmond Rock festival. Waar je elders op deze site tickets voor kan winnen.

22 april 2010
Sanne De Troyer