Zusjes HAIM lossen single

Het lijkt wel de tijd van het jaar om nieuwe muziek los te laten op de wereld. Ook de zusjes HAIM doen mee.

Sinds 2006 vormen de Californische zusjes Danielle, Este en Alana Haim de indierockband HAIM. Het is al geleden van 2017 dat ze nieuwe muziek uitbrachten, maar daar kwam deze week verandering in toen ze bekend maakten dat hun nieuwe album eraan kwam. Dat nieuws hebben ze nu bekrachtigd met een nieuwe single.

Summer Girl is een nummer dat jaren geleden werd geschreven door Danielle Haim. Danielle vertelt zelf op de Facebook-pagina hoe het nummer tot stand kwam: “This song started out as a garage band demo in my phone with just a bassline, drums, some gibberish and a doot doot doot little melody. I wrote it around the time my partner was diagnosed with cancer a couple years ago while we were making STTY. We were touring on and off at this time.”

Tijdens die moeilijke periode wou ze de hoop zijn voor haar partner. De hoop die hij zelf had verloren. Bij het werken aan het nieuwe album herinnerde ze zich het nummer. Ze ging ermee naar producer Rostam Batmanglij, die er onder andere een saxofoongedeelte aan toevoegde. Ook producer Ariel Rechtshaid (tevens haar partner) heeft zijn kunnen losgelaten op het nummer, met de huidige single als resultaat.

Summer Girl begint met een catchy beat die zijn uiterste best doet om je aandacht erbij te houden. Desondanks begint de aandacht al vlug te verslappen. Hoewel we alle begrip hebben omtrent de omstandigheden waarin het nummer aanvankelijk werd geschreven, lijkt een volledige re-styling toch gewenst. In de huidige muziekscene is dit nummer simpelweg te zacht. Er wordt veel herhaald (vooral dan de "dududu’s"), en het lied kan weinig inhoud bieden. Muzikaal is de song, afgezien van de saxofoon, vrij plat. Ook vocaal is er maar weinig te bieden. We zijn er zeker van dat er een publiek bestaat voor dit soort nummers, maar de hitlijsten zal het ons inziens alvast niet bereiken. We kunnen alleen maar hopen dat dit het zwakste nummer uit het nieuwe album is.

Foto: Facebook Haim

3 augustus 2019
Marjolein De Smet