Zesde editie van Overlast is klaar met affiche

De Studio zorgt op zaterdag 21 maart opnieuw voor Overlast.

Zesde editie van Overlast is klaar met affiche

Op de eerste dag van de lente is het weer “loud business as usual” in de Studio: 3 zalen, 9 bands, 3 dj's op 1 avond. Of met andere woorden: vers Belgisch talent zet het kot op stelten en nieuwe revelaties om te ontdekken à volonté.

Speciaal voor de zesde editie pakt Overlast uit met een nieuw concept: Secret Shows. De Secret Shows geven een podium aan acts die kort en hard zijn en zich in deze verassende setting helemaal kunnen geven. Ga op zoek in De Studio en ontdek deze hevige wolven van morgen.

De line-up voor de zesde editie bestaat uit:

Glasshelder, een viertal jonge jazzcats die frisse en experimentele jazz brengen en op Overlast zal aantreden met een special guest.

Bryn, een zwarte, queer asielzoeker uit Brussel die de voetsporen probeert te vullen van Troye Sivan, Years & Years en MNEK.

Julian Hival die filmische Berlin underground techno laat botsen met alienachtige downtempo composities in wat je kan omschrijven als avant-pop en melodische techno.

Lou K, een jonge, Belgische versie van Laura Marling, die in het Frans zingt en zich laat begeleiden door ruige gitaren.

Brik Tu-Tok, vermengers van verschillende kunsten dat onder de vleugels van Dijf Sanders een eerste ep uit heeft.

Patches, de reïncarnatie van Lana Del Rey, Charlotte Gainsbourg en Francoise Hardy die nu vrijdag haar single Hot Enough lanceert. Verbrand je niet!

ECHT!, vijfkoppig collectief dat hiphop, trap, future jazz en funk in een Brusselse ketel tot koken brengt.

Purrses, vier vrouwen wiens sjakossen overlopen van rock energie en die koppelen aan soulvolle grooves en een punk attitude.

Aram Santy, geluidenkunstenaar die collages maakt met klanken die hij vindt of zelf produceert met instrumenten of toevallig gevonden objecten.

4 maart 2020
Marc Alenus