Zakk Wylde covert Black Sabbath

Begin September komt het allereerste album 'Vertigo' van Zakk Sabbath uit.

Het betreft de Black Sabbath-tributeband van en met zanger-gitarist Zakk Wylde (Black Label Society, Ozzy Osbourne), bassist Blasko (Ozzy Osbourne, Rob Zombie) en drummer Joey Castillo (Danzig, Queens of the Stone Age en Goatsnake).

En er is geen betere manier om ode te brengen aan het legendarische viertal uit Birmingham dan een supervette versie van het eerst Black Sabbath album te brengen, het album dat dit jaar met vijftig kaarsjes getooid werd en op vrijdag 13 juni 1970 door Vertigo records (knipoog naar de albumtitel) werd uitgebracht.  

Die release van vijftig jaar geleden heeft de toekomst van heavy metal voorgoed gekneed tot wat ze nu is. Zakk Sabbath bracht eerder al een live ep uit en ze waren op zoek naar een nieuw coverproject. Dat gouden jubileum kwam dus op het  juiste moment. Lang moest het drietal, allen gelinkt aan Ozzy of Black Sabbath, daarover niet nadenken. 

'Vertigo' komt uit op 4 september en zal alleen als fysiek product verkrijgbaar zijn. "Om het gevoel van authenticiteit te behouden", volgens de band. Dus wil jij de handen leggen op een gele vinylversie, een digipack of een cd/dvd inclusief hardcover boek met behind the scenes-interviews en making of-filmpjes, rep je dan naar de webshop van Magnetic Eye Records. 

Een voorproefje? Check alvast onderstaande link.

p

4 juli 2020
Bert Gysemans