Yungblud - Hope For The Underrated Youth

Het was al eerder dit jaar dat de  Britse zanger Yungblud zijn nieuwe single Hope For The Underrated Youth uitbracht en ongeveer een maand geleden ook een officiële video hieromtrent . Onlangs heeft hij nu ook de kans gekregen een bijkomende video  op te nemen van het nummer in samenwerking met VEVO.

Fans van Yungblud zullen wel al weten dat hij met zijn teksten wil rebelleren tegen de massa. Hij wil het ‘anders zijn’ als het ware omhelzen en toejuichen. Doordat velen zich herkennen in zijn songs, bouwt hij een hechte band op met zijn fans. Deze solidariteit leverde hem heel wat inspiratie op om dit nummer te schrijven waarmee hij namelijk  meer dan ooit zijn eigen generatie lijkt  te willen vertegenwoordigen.

In deze video lijk je op vele momenten de emotionelere, zachtere kant van het nummer te horen. Hij brengt de tekst op een ietwat trager ritme en zijn stem klinkt ook rauwer dan in de originele versie. Je kunt het minder zuiver noemen, maar tegelijkertijd ook emotievoller. Yungblud is namelijk niet een artiest waarbij het hoofdzakelijk over mooi zingen en zuivere klanken gaat. Hij wil een boodschap overbrengen waarbij zijn gevoelens duidelijk worden gemaakt.

Ook de massa die zijn manier van denken niet wil verstaan, lijkt hier een belangrijk punt te zijn. De video probeert een eenzame setting weer te geven waarbij de lege zaal op het einde metafoor lijkt te staan voor het niet kunnen bereiken van mensen. Hij wil begrepen worden en probeert daar tevergeefs alles aan te doen. Uiteindelijk zijn de enige andere aanwezige enkele muzikanten  in de achtergrond die mee kracht geven aan de melodie.

Bekijk hier nog eens de fotoreportage van (BS) van het optreden van Yungblud, onlangs in de AB.

Yungblud @ Ancienne Belgique 28/10/2019

 

4 november 2019
Hannah Vandenbogaerde