Young Fathers kondigt album aan

Op 22 februari brengt Young Fathers hun nieuwe plaat onder meer naar Trix.

Young Fathers - Alloysious Massaquoi, Kayus Bankole en G. Hastings - kondigen de details aan van het gloednieuwe album 'Heavy Heavy'. De release staat gepland voor 3 februari 2023 via Ninja Tune. Het is het vierde album van de groep en het eerste sinds 'Cocoa Sugar' uit 2018. Het tiensporenproject brengt een vernieuwde back-to-basics-aanpak waarin ze met hun drieën in de kelderstudio zaten met apparatuur en microfoons: alles altijd aangesloten, alles altijd binnen handbereik.

Naast de aankondiging 'Heavy Heavy', zullen Young Fathers begin februari 2023 de terugkeer maken naar podia in het VK en Europa. De band staat bekend om de opwindende performance. De shows zijn een waas van rituele razernij, waardoor ze één van de beste live-reputaties hebben opgebouwd.

Om nieuws over het album en de tour te ondersteunen, brengt Young Fathers een gloednieuwe single uit, I Saw. Het is het tweede nummer dat van het album wordt uitgebracht (na de stand-alone single Geronimo in juli) en barst van alles waar de fans van houden: kinetische ritmes, gecontroleerde chaos en ongebreidelde soul.

Over het onderwerp van het nummer zegt de band: “It’s a big bully with shite down their leg, still swaggering. That pamphlet through your door blaming the establishment and immigrants for everything going wrong. The stench of long-dead empire, trudging along, a psychological hammer to your head in every step. The delusion.”

Begeleid door een video gemaakt door de drieëntwintigjarige Oostenrijks-Nigeriaanse kunstenaar en filmmaker David Uzochukwu, demonstreert de track de ambitieuze ideeën die ten grondslag liggen van deze plaat.

23 oktober 2022
Marc Alenus