Yes moet op verjaardagstournee zonder Alan White

Vijftig jaar geleden begon hij te drummer bij Yes, maar hij mist zijn verjaardagstournee.

In Seattle is Alan White, drummer van de progrockband Yes overleden. Dat maakte zijn familie bekend op Facebook. De band bevestigde het overlijden later. White werd tweeënzeventig.

White werd in 1949 geboren in Engeland. Op zijn twaalfde begon hij met drummen. In de jaren zestig speelde hij bij artiesten als Billy Fury, Alan Price en Ginger Baker. In 1969 vroeg John Lennon hem als lid van zijn Plastic Ono Band, waar hij meespeelde op de albums ‘Live Peace in Toronto’ en ‘Imagine’. Via Lennon kwam White in contact met George Harrison, die hij bijstond als drummer op het album ‘All Things Must Pass’. Later zou hij ook drummen bij Joe Cocker.

Zijn carrière bij Yes begon in juli 1972, waar hij Bill Bruford verving die uit de band was gestapt. Hij kon direct mee op tournee al had hij maar drie dagen om de songs in te oefenen. Hij kweet zich perfect van zijn taak en werd de vaste drummer van Yes. Hij zou alle successen meemaken en was na het overlijden van Chris Squire in 2015 het Yes-lid dat het langst zonder onderbreking aan boord bleef.  

 

27 mei 2022
Marc Alenus