WZA laat zijn creativiteit niet kooien

Volg WZA tijdens zijn quarantaine.

WZA laat zijn creativiteit niet kooien

Wouter Souvereyns aka WZA (lees: wizza) zit in quarantaine in zijn homestudio sinds zaterdag 14 maart. Zo lang de coronacrisis duurt, produceert hij iedere dag een nieuw nummer, geschreven vanaf scratch.

Het volledige creatie- en productieproces, gedoopt tot 'COVID SESSIONS', is dagelijks te volgen via een livestream op zijn YouTube-kanaal en het eindresultaat wordt na afloop geplaatst op Soundcloud. De muzikant/producer laat eerlijk en transparant binnenkijken in zijn werkwijze en staat open voor samenwerkingen met andere artiesten.

Op zaterdag 14 maart startte de ‘COVID SESSIONS’ livestream. De eerste song So Contagious was in de vroege avond klaar en wer op Soundcloud geplaatst. Op zondag 15 maart was tweede song Stay Safe klaar. De track werd door Studio Brussel uitgezonden in ‘Eigen Kweek’. Op maandag 16 maart was de eerste samenwerking met een artiest (Boi Wonder) een feit en die leverde een derde track Bored op. Op dinsdag 17 maart telefoneerde Radio 1 live in de uitzending met WZA en werd So Insane opgenomen. Op woensdag 18 maart is dat nummer ‘Catch of the Day’ bij Studio Brussel. De song werd geschreven op twee uur tijd.

Hoe het verder loopt kan u dus volgen via de link hierboven of via Soundcloud.

19 maart 2020
Marc Alenus