Wyclef Jean pakt vluchtelingenproblematiek aan

De Haïtiaanse superster Wyclef Jean, onlangs nog te zien in De Roma, brengt eerstdaags een nieuw album uit. 'The Carnival Pt III : The Fall And Rise Of A Refugee' wijdt uit over de vluchtelingenproblematiek. 

Op het album zijn gastbijdragen te verwachten van Emeli Sandé, Supah Mario, The Knocks en Lunch Money Lewis. 'The Carnival Pt III' wordt Wyclef Jeans eerste album in acht jaar. Met dat album zet hij de kroon op de release van het allereerste 'The Carnival' album, twintig jaar terug.

Die Carnival-albums waren altijd een viering van muziekculturen uit heel de wereld en dat blijft ook zo met het nieuwe album, zo laat Jean weten: "Het is overigens meer dan alleen een album. Het is een feest van alles waar muziek over gaat : ontdekking, diversiteit en artistieke motieven. Hopelijk blijft deze muziek nog generaties lang bestaan."

Eerder gaf hij al twee nieuwe tracks uit dat The Carnival pt III album vrij zoals het door The Knocks geproduceerde What Happened To Love en het door Supah Mario geproduceerde Fela Kuti.

27 juli 2017
Philippe De Cleen