Wilco wordt gecoverd

Dit najaar verschijnt een coveralbum ter ere van Wilco. Het is al het tweede dit jaar.

Heeft Jeff Tweedy ooit al een slechte song geschreven? Stel de vraag aan Erik Van den Broeck van The Monotrol Kid en hij schatert het uit. Ook internationale artiesten zoals Sharon Van Etten, Kurt Vile, Courtney Barnett, Whitney, Parquet Courts, Mountain Man, Low, Twin Peaks, Ryley Walker en Cate Le Bon verklaren zich fan van Wilco.

Elk van deze acts coverde een song van Wilco en al deze songs komen op het “tribute album” ‘Wilco Covered’. Die plaat zal niet zomaar in de winkels komen, maar uitkomen samen met de novembereditie van Uncut Magazine.

Eerder dit jaar coverden een pak artiesten ook al het legendarische Wilco-album ‘Yankee Hotel Foxtrot’. Die coverplaat kan je hier streamen. Een eerste nummer van op ‘Wilco Covered’ vind je hieronder:

Eerder deze week eerde Wilco zelf in Berlijn de pas overleden Daniel Johnston met een cover van True Love Will Find You in the End (een nummer dat ze al langer live spelen) en Jeff Tweedy & co brengen op 4 oktober zelf ook het album ‘Ode to Joy’ uit. Wie de band live wil horen kan op 23 september naar Utrecht of een dag later naar De Roma, maar dan had je wel al tickets moeten hebben. In het voorprogramma zal je Ohmme horen, een van de artiesten die ook voor het coveralbum een bijdrage leverde.

14 september 2019
Marc Alenus