Wicona kondigt album aan

The Hoodoo Club klonk wat als de Triffids, maar in de nieuwe gedaante zendt de band een vette knipoog richting Roxy Music.

Wicona, de band van Harald Vanherf is eigenlijk de nieuwste incarnatie van The Hoodoo Club, een Belgische rockband die in maart 1996 in de finale stond van Humo's Rock Rally. Na twee cd’s ging de band in 1999 uit elkaar. Harald Vanherf richtte vervolgens Wicona Airbag op, dat één album uitbracht.

Na jaren achter de schermen met Hooverphonic, Millionaire, Zornik en Zita Swoon, greep Vanherf in de zomer van 2015 opnieuw naar de microfoon en bracht het verdienstelijke maar onopgemerkte August Heat uit. Nu slaat hij opnieuw de vleugels uit en dit keer met de meest opvallende band die hij tot nu toe tot zijn beschikking had.

De nieuwe bezetting van Wicona is als volgt: Filip Wauters (Het Zesde Metaal, Arno, The Bony King of Nowhere) op gitaar, Mirko Banovic (Arno, Arsenal, Adamo) op bas, Kristof Meeuwissen op drums, en Luc Weytjens (Monza, Meuris, Marie Daulne) achter de lessenaar en toetsen. Backingvocals worden geleverd door miss Nina Babet en Chantal Kashala, Marc de Maeseneer speelt saxofoon met Kobe Proesmans op percussie.

Whenever Your Light Shines On Me, de eerste single, is er al en is de voorbode van album ‘Masquerade’ dat in juni uitkomt.

16 maart 2021
Marc Alenus