White Stripes streamen allereerste concert ooit

White Stripes streamen allereerste concert ooit

The White Stripes vieren hun twintigjarige bestaan, voor zover ze nog bestaan uiteraard, met de digitale release van ‘The First Show: Live On Bastille Day’, een captatie van hun eerste liveoptreden op 14 juli 1997 tijdens The Golden Dollar Detroit’s Open Mic Night.

De set bevat drie songs waaronder Jimmy The Exploder en St. James Infirmary dat op hun debuutplaat in 1999 zou staan, aangevuld met Love Potion No. 9, een cover van The Clovers. Het is niet voor het eerst dat ‘The First Show: Live On Bastille Day’ verschijnt. Eerder was hij al verkrijgbaar als deel van ‘Third Man Records’ Vault Package Number 13’.

Onlangs kondigde Third Man Records zijn drieëndertigste Vault Package aan. Dat bevat een geremasterde versie van The White Stripes’ laatste, en ondertussen ook al tien jaar oude, album ‘Icky Thump’.

De release die enkel op vinyl beschikbaar is bevat nooit eerder uitgebrachte demos, b-kantjes en een fotoboek met nooit uitgebrachte polaroids uit die tijd. Wie het ‘Icky Thump X’-pakket wil ontvangen moet zich inschrijven voor de Third Man Vault tegen 31 juli.

Het label wil om de verjaardag van de band te vieren in de loop van 2017 nog een aantal zaken van The White Stripes uit te brengen. 


16 juli 2017
Patrick Blomme