Weer twee nieuwe tracks van Big Thief

Hoeveel gezichten kan een band eigenlijk hebben?

Het nieuwe album van Big Thief, 'Dragon New Warm Mountain I Believe In You', komt uit op 11 februari 2022. De plaat werd al ruimschoots aangekondigd met vijf tracks die de onnavolgbare chemie tentoonspreiden, waarvan er verschillende zijn verschenen op vele best of 2021-lijsten.

Met No Reason en Spud Infinity tonen ze weer nieuwe gezichten en is het nog maar eens duidelijk dat  'DNWMIBIY' werd opgenomen in vier verschillende sessies. Tijdens de derde, in de Colorado Rockies, hoorde de band iemand prachtig spelen vanaf een nabijgelegen uitkijktoren. Ze ontmoetten al snel de persoon die verantwoordelijk was voor het geluid - muzikant Richard Hardy, die de afgelopen dertig jaar op talloze platen speelde, waaronder verschillende met Carole King.

Ze nodigden hem uit om mee te doen aan een aantal nummers, en zijn geïnspireerde fluitwerk brengt veel liefde naar het traan-gezonde nummer No Reason. De tweede single, Spud Infinity, is zo mogelijk nog charmanter. De tekst van Adrianne Lenker is lief en speels: “When I say infinity I mean now // Kiss the one you are right now // Kiss your body up and down other than your elbows // Cause as for your elbows they’re on their own.”

Het nummer bevat Noah Lenker, Adrianne's jongere broer, op mondharp, plus Mat Davidson op viool. Het nummer werd zowel door de band als door Lenker tijdens haar solotour live uitgevoerd en is een favoriet bij de fans geworden. Nu verschijnt hij dus ook officieel.

16 december 2021
Marc Alenus