We Are Scientists naar Trix met zesde plaat

We Are Scientists is terug. Vier jaar na ‘TV En Français’ heeft het trio een nieuw album klaar en er is ook al een nieuwe single.

We Are Scientists is terug. Vier jaar na ‘TV En Français’ heeft het trio een nieuw album klaar en er is ook al een nieuwe single.

‘Megaplex’, zo zal de nieuwe plaat heten en op 27 april ligt ze in de winkel. Producer van dienst was Max Hart, die eerder met Katy Perry werkte. De eerste single uit de plaat heet One In One Out en is hieronder te beluisteren.

De single heeft een bijpassende, futuristische clip gekregen waarin de band zich waagt in een virtuele realiteit

Het idee voor de clip kwam van regisseur Jed Mitchell. Hij gebruikte er een zelf ontwikkelde techniek voor waarmee hij een 3D-scanner/ bewegingsdetector kon hacken. Via andere software dan die van de gehackte scanner kon hij de beelden tevoorschijn halen. Dat klinkt allemaal niet erg koosjer, maar het resultaat mag er wel zijn. Het past alleszins bij de nieuwe elektropopsound van de band.

Over de plaat zegt bassist Chris Cain het volgende: "In het verleden hebben we onze muziek gebruikt om mensen iets te leren, te verlichten en bewust te maken van de diepte en complexiteit van morele zaken. Deze keer wilden we echt een fun bomb laten vallen. Iets om op te dansen of op te seksen."

Op 16 mei komt We Are Scientists naar Trix in Antwerpen.

5 februari 2018
Marc Alenus