Ways Around Festival op drie nieuwe locaties

In 2021 kondigde een gepassioneerde groep hedendaagse muziekprofessionals de start aan van een alternatief muziekfestival in Brussel.

De komst van Ways Around Festival op de Belgische festivalscene was voor sommigen een verrassing.Ten eerste omdat deze eerste editie werd aangekondigd terwijl de muzieksector - zowel artiesten als podia - nog in de greep was van anti-covid-maatregelen zonder uitzicht op heropening aan de horizon. Bovendien kondigde het een sterke ambitie aan om echt alternatieve muziek naar het hart van drie iconische locaties in Brussel te brengen: L'Atelier210, Le Brass en twee bollen van het Atomium.

Gesterkt door het succes van deze eerste editie, komt het team weer samen voor de tweede ronde in 2023. Met een hele reeks nieuwe ideeën voor het programma en drie nieuwe partnerlocaties om het te hosten.

Trouw aan het DNA, zal het festival zich richten op muzikale ontdekkingen door iconische en undergroundlocaties in de hoofdstad samen te brengen. In 2023 dropt het Ways Around Festival de gitaren in Le Lac, La Vallée en de nieuwe locatie van Cirque Royal, The Club.

Voor de eerste festivaldag, vrijdag 31 maart, begeef je je naar Le Lac. Op de affiche: rock- en punkriffs die beloven van Le Lac een oven te maken.

Op zaterdag 1 april 2023 zijn het twee locaties rond het Brusselse kanaal. Le Lac zal één van de hoogtepunten van het festival verwelkomen met een line-up die vrouwenstemmen naar de voorgrond brengt in een garage- en indierocksfeer. Tegelijkertijd zal La Vallée gastheer zijn van de tweede stage van de dag met meer mathrock, ritmische en progressieve rock.

Festivalgangers hebben alle tijd om van de ene locatie naar de andere te gaan, terwijl ze genieten van het uitzicht op het Brusselse kanaal.

Op zondag 2 april zal in het Koninklijk Circus de laatste dag van het festival plaats vinden in de onlangs ingehuldigde ruimte, The Club. Die wil een laboratorium zijn voor creativiteit, ontdekking en de opkomst van nieuwe kunstenaars. Slechts een jaar na de opening organiseert het een eerste festival.

Namen volgen later, maar je kan het festival al volgen op Facebook en Instagram.

17 november 2022
Marc Alenus