Ways Around Festival biedt een waaier aan alternatieve muziek

Begin april wordt Brussel ondergedompeld in alternatieve klanken.

De organisatie van het Ways Around Festival is ondanks de moeilijke covid-situatie vastberaden en enthousiast om in het voorjaar van 2022 het publiek een uniek alternatief en eclectisch muziek-evenement aan te bieden. Twaalf nationale en internationale bands (Groot-Brittannië, Frankrijk, Spanje, Nederland) zullen op 1, 2 en 3 april optreden op drie iconische locaties: L’Atelier 210, le Brass en in het Atomium.

Op het programma staat onder meer: postpunk, ebm, electro, indie-rock en shoegaze. Op dag één spelen: Lice, Bandit Bandit en onze eigen The Glücks en verzorgt Balades Sonores de afterparty. Dag twee is voor: BDRMM, Le Prince Harry, Sierra), Personal Trainer, Margarita Quebrada, Ultra Sunn en Partikul en staat Balades Sonores weer paraat voor het late feestje. Dag drie wordt ‘Don’t Go Gentle’, de film over de band IDLES vertoont en spelen Mountain Bike en Structures.

Naast het muzikale gebeuren wordt er ook een gratis nevenprogramma voor jong en oud voorzien, in de vorm van een associatief dorp met eigenzinnige en inspirerende activiteiten. Want een internationaal evenement zoals dit festival biedt de gelegenheid om een alternatieve gemeenschap, met sterke waarden en een luisterend oor te doen ontstaan. Lees er alles over op de website.

9 februari 2022
Marc Alenus