Warpaint is terug na zes jaar

De Amerikaanse band kondigt vandaag vierde langspeler ‘Radiate Like This’ aan en deelt de eerste single Champion met ons.

Zes jaar geleden bracht Warpaint het derde studioalbum ‘Heads Up uit’. Sindsdien is het druk geweest voor de bandleden: baby's, jobs, tours en soloalbums kregen voorrang en zorgden voor grote logistieke uitdagingen om Warpaint weer bij elkaar te brengen. De drang was groot: met twintig jaar op de teller is Warpaint zowel een band als een thuis geworden voor de vier bandleden. En dus zochten ze elkaar op en werd er een nieuw album gesmeed in het vuur van de pandemie.

Wat volgt is een compleet nieuwe manier van muziek maken. Door de afstand nam elk bandlid stukken apart op - vaak in een geïmproviseerde studio - en stuurde het werk door naar de volgende, laagje per laagje. Hierdoor was er tijd om elk nummer tot in detail af te werken. “It’s the first time we’ve ever made an album like that, but in a weird way, it made us take our time with everything”, zegt Emily Kokal (zang/gitaar). “The process felt more meditative, less rushed”.

Een eerste voorsmaakje van ‘Radiate Like This’, dat verschijnt op vrijdag 6 mei, heet Champion en is hieronder te beluisteren.

27 januari 2022
Marc Alenus