Waltzer rockt

Het debuutalbum van Waltzer wordt steeds interessanter.

Waltzer rockt

‘Time Traveler’, zo zal het debuutalbum van Waltzer heten. De plaat komt uit op 29 januari via Side Hustle Records. Achter de naam Waltzer zit Sophie Sputnik, de voormalige frontvrouw van het punkrockduo Killmama, maar verwacht van Waltzer een veel rijker muzikaal palet.

Het fundament van de sound staat nog altijd op de harde grond van de rock, maar zoals je al kon horen in eerdere singles als Eugene, Destroyer en I Don’t Wanna Die, put Sputnik uit vele vaatjes.

Vierde single Lantern vormt het voorlopige hoogtepunt met zijn diep resonerende drums, zijn gruizige gitaar en de beeldrijke tekst, die ondanks de wat vervormde stem van Sputnik, toch nog goed verstaanbaar is. “I read all the books only half way through/ My attention span is a swinging lantern beating up a blinded beetle,” klinkt het in de song die gaat over Sputniks strijd met ADD.

Sputnik werkte Jaren aan haar eerste plaat en bleef lange tijd ontevreden over haar sound, maar nu ze eindelijk haar palet heeft gevonden, lijkt ze klaar om van 2021 haar jaar te maken met een album dat als thema “future tripping” heeft. Daarmee doelt ze op het gevoel dat je hebt terwijl je dagdroomt over een ideale toekomst net voor teleurstellende realiteit je weer inhaalt. “I called it ‘Time Traveler’ because it’s about traveling through your thoughts while staying in one place,” zegt ze.

‘Time Traveler’ kan je al voorbestellen via Bandcamp.

7 januari 2021
Marc Alenus