Voorstelling punkverzamelaar in De Schakel

Deze plaat is de neerslag van een unieke punkwedstrijd in Brussel.

The Second Belgian Punk Contest vond plaats eind 2018 in Barlok in Brussel en was het vervolg op de beruchte originele versie van 1978. Een weekend lang was het genieten van punk met zestien Belgische bands en een jury, samengesteld uit Alan Ward (Elton Motello, Electric City Mastering), Peter Slabbynck (Red Zebra, De Lama's ...), Jacques De Pierpont (Aka "PomPom", Radio Hero en stripauteur), Ronny Wynant (Belgisch punkkenner en schrijver van het Belgian punk boek 'Bloody Belgium') en Marcor (de man achter Les Slugs, René Binamé, Aredje, Punkulture). 

Van dit evenement werden ook live opnames gemaakt die nu op lp worden uitgebracht, die wordt voorgesteld op 12 oktober in JH De Schakel. Hierop staan tracks van elke band die op het event gespeeld hebben, zoals daar zijn The Sillycons, Electronic Pancakes, Garbage Bags, Mostly Whites en Th' F'kk'n' G'dd'mn Luckies.

Op de feestelijke voorstelling van het album kunnen spijtig genoeg alle bands niet optreden, maar van The Sillycons, The Bombsite Kids, Slovenians en Mitraille ben je verzekerd.

7 oktober 2019
Bert Gysemans