Voormalig Crampsdrummer Nick Knox gestorven

Nick Knox (Nicholas Stephanoff), drummer van garage punk pioniers The Cramps tussen 1977 en 1991 is niet meer. Knox overleed op 15 juni 2018. Hij werd amper zestig.

The Cramps bestonden sinds 1976, maar hadden aanvankelijk moeite om een goede drummer te vinden. In hun eerste jaar versleten ze Pam Balam en Miriam Linna achter de kit om dan uit te komen bij Knox.

Samen met het koppel Lux Interior en gitariste Poison Ivy vormde die de kern van de rockabilly band gedurende het grootste deel van het bestaan van The Cramps. In 1991 zei hij de band toch vaarwel en maakte aldus niet het commerciële succes van de single Bikini Girls with Machine Guns mee. Maar Knox wordt wel algemeen erkend als de man die The Cramps hun strakheid bezorgde.

Knox is te horen op de eerste vier albums van The Cramps waaronder hun meest succesvolle, het uit 1986 daterende ‘A Date With Elvis’.

Na The Cramps werkte Knox nog samen met Cheese Borger And The Cleveland Steamers en stond hij de punkband Archie and the Bunkers bij met raad en daad.

16 juni 2018
Marc Alenus