Voorlopig nog geen nieuwe Kendrick Lamar

Toen hij The Heart Part 4, uitbracht via Apple Music, liet Kendrick Lamar weten dat er een nieuwe plaat van hem zou zijn op 7 april. Wel, het is al heel de dag 7 april en er komt niets behalve dan de mogelijkheid om het album voor te bestellen via iTunes.

Daar heet zijn nieuwe plaat gewoon ‘ALBUM’ en daar staat ook de releasedatum van 14 april of 16 april, afhankelijk of je via iTunes zelf checkt dan wel online. Nog minstens een weekje wachten dus. Bovendien werd nog steeds niet de volledige tracklist vrijgegeven. Pitchfork meldt dat er samenwerkingen op staan met U2, James Blake, Badbadnotgood, dj Dahi, The Alchemist, 9th Wonder en nog een paar. In totaal gaat het om veertien tracks, waaronder het recent vrijgegeven HUMBLE.

Toen in 2015 ‘To Pimp A Butterlfy’ zou komen, werd die plaat op dezelfde manier ingeleid, dus het zou best kunnen dat ‘ALBUM’ nog een echte titel krijgt. Anderzijds bleef de verzameling ‘Untitled Unmastered.’ van vorig jaar tot op heden zonder titel. Van Lamar kan je dus alles verwachten: van een echt album tot album herwerkingen of iets daartussen.

7 april 2017
Marc Alenus