Vlaamse metalfotograaf laat zich inspireren door oude meesters

De Gentse muziekfotograaf Tim Tronckoe is in enkele jaren uitgegroeid tot een van Europa’s meest toonaangevende metalfotografen. De 28-jarige fotograaf brengt nu zijn eerste kunstboek 'PORTRAITS' uit. Het bevat klassieke portretten van bekende hardrock- en metalmuzikanten in de stijl van oude meesters als Rembrandt en Caravaggio.

Tronckoe werkte drie jaar in stilte aan zijn boek. Je ziet er muzikanten zoals Simone Simons van Epica als Queen Elizabeth I, Alissa White-Gluz van Arch Enemy als Marie-Antoinette, Slayer in de stijl van Caravaggio en Cardinal Copia van Ghost in een Rembrandt-versie. Ook Kerry King (Slayer), Myles Kennedy (Alter Bridge & Slash) en Sharon den Adel (Within Temptation) laten zich op bijzondere wijze in beeld brengen. De kledij voor de foto's werd speciaal op maat gemaakt voor dit project. 

'PORTRAITS' werd prachtig ontworpen met een linnen omslag en gepresenteerd in een gepersonaliseerde dooskost. Het boek kost 65 euro.  Een groot deel van de opbrengst gaat naar PsychoseNet, een onafhankelijke organisatie die mensen helpt die worstelen met geestelijke gezondheid, hen naar het juiste soort hulp leidt en probeert de lange wachtlijsten in de gezondheidszorg te overwinnen. 

Je kan het boek bestellen op de website van Tim. De officiële is gepland op 28 september. Naast het boek is er vanaf dan ook een expo in de Dongenhofkapel in het centrum van Gent van 28 september tot 12 oktober. De toegang is gratis.  Die loopt van 28 september tot en met 12 oktober in de Drongenhofkapel te Gent.

 

27 juli 2019
Patrick Blomme