Vijfde plaat voor Father John Misty

John Tillman knipoogt naar cinema.

‘Chloë and the Next 20th Century’ wordt het vijfde studioalbum voor Father John Misty. Het nieuwe album verschijnt 8 april op Bella Union. De plaat wordt voorafgegaan door Funny Girl, een lieftallig, ingetogen nummer met een orkestraal arrangement vol strijkers en blazers dat doet denken aan zwart-witfilms uit de hoogdagen van de cinema.

Dit element wordt ook weerspiegeld in de video, waarin een kwal net als Dorothy uit The Wizard of Oz haar sepia-getinte, door tornado’s geteisterde streek verlaat voor Emerald City, maar uiteindelijk lijkt te eindigen waar ze vertrok. Het is de ideale ondergrond voor een nummer dat, op klassieke Misty-manier, ons wat verwonderd achterlaat.

Voor ‘Chloë and the Next 20th Century’ zat Tillman's oude vriend Jonathan Wilson in de producersstoel en Lana Del Rey komt opdagen om het nieuwe nummer Buddy's Rendezvous te coveren dat op de “limited editon” zal prijken.  

Er werden nog maar twee liveshows aangekondigd voor 2022, beiden met orkest: Op 25 februari staan Tillman en band in Los Angeles in de Walt Disney Concert Hall met LA Phil, en op 7 april in Londen in de Barbican met Britten Sinfonia onder leiding van Jules Buckley.

7 januari 2022
Marc Alenus