Vijfde editie Brussels TUUB in AB Club

Wat in 2014 startte als een experiment is bijna tien jaar later met vijf edities uitgegroeid tot een vaste waarde in de Brusselse muziekscene.

Op 18 november vindt in de Brussels AB Club voor de vijfde keer Brussels TUUB plaats. De formule is nog steeds dezelfde: Brusseleir gaat op zoek naar zeven bands om een plaat op te nemen. De bands mogen compleet hun ding doen in de eigen stijl. Alleen wordt de tekst vertaald in het Brussels dialect. De afgelopen jaren werd er met vijfendertig verschillende Brusselse artiesten gewerkt.

In 2023 wordt het een feest-editie en werd er aan de geselecteerde bands gevraagd om een cover te maken van een bekende song, uiteraard opnieuw in het Brussels dialect. Het resultaat is een vette mengelmoes van stijlen en covers, gaande van ABBA tot Stromae.

Check de nieuwe plaat hieronder.

Op zaterdag 18 november wordt de plaat voorgesteld in de AB Club te Brussel. Alle deelnemende bands zullen aanwezig zijn en worden bijgestaan door special guests (en ex-Brussels TUUB deelnemers) LEBLANC en BETTIE. Een afterparty met de bekende en beruchte DJ Saucisse mag uiteraard ook niet ontbreken. Daarvoor kan je achteraf terecht in Affligem Café (tegenover de AB).

11 november 2023
Patrick Van Gestel