Vijfde album voor Frankie Cosmos

Van de honderd liedjes die Greta Kline schreef, belandden er vijftien op de nieuwe plaat.

Vijfde album voor Frankie Cosmos

Voor Frankie Cosmos in een studio in Brooklyn kroop, ging Kline een paar jaar bij haar familie wonen. Daar schreef ze, afgezonderd van de band aan nieuwe nummers. Na vijfhonderd dagen vonden ze elkaar terug en kozen ze de nummers voor hun vijfde album en vormden die om met "droning, meditatie, herhaling, helderheid en intentionaliteit", evenals "jarenzeventigfolk en -pop ” als referenties.

Middelpunt en eerste single One Year Stand toont wat ze daarmee bedoelen. Het werd een kleine sneeuwbal van intimiteit die herinnert aan de zachtste momenten van Yo La Tengo's 'And Then Nothing Turned Itself Inside Out'. Opgetild door toetsenis Lou Martins drones op Hammond-orgel en synthesizer, zou het in een lus herhaald kunnen worden.

"I’m not worried about the rest of my life / because you are here today / I go back in time / I’m a cast iron” klinkt het over een zonnige folkgitaar en de stemmen van Kline en Martin, die al sinds de middelbare school samen zingen, vloeien naadloos in elkaar over. Het enige wat jammer is, is dat na minder dan drie minuten de magie al doorbroken wordt. Hopelijk wordt de rest van de plaat ook zo mooi, maar daarop is het nog wachten tot 21 oktober.

3 augustus 2022
Marc Alenus