Vijf jaar Missy Sippy op plaat geperst

Vijf jaar Missy Sippy en tien jaar Gentse Blues scene wordt gevierd met een plaat.

Toen de Gentse bluesmuzikanten Tiny Legs Tim en Guy Verlinde tien jaar geleden aan elkaar werden voorgesteld, kon geen van beiden vermoeden, dat dit de spreekwoordelijke oerknal zou blijken waaruit de levendige Gentse Blues & Roots scene -met als thuisbasis Missy Sippy, de enige echte bluesclub in Gent - zou ontstaan.

De eerste jaren van deze evolutie en de cruciale ontmoetingen -niet in het minst die met eigenaars Marie Follebout en Jelle de Boevé- die leidden tot de oprichting van de Missy Sippy, zijn op sublieme wijze gedocumenteerd in de film ‘Going Down To Missy Sippy’ (een productie van Dominique Willaert, 2020). De eerste – en normaal enige - vertoning van de film was in een mum hopeloos uitverkocht, maar er komt een tweede.

Ook komt er een album, ‘Missy Sippy All Stars Vol. I’, om de eerste vijf jaar in vast te leggen. Tiny Legs Tim trok met een twintigtal huismuzikanten van de Missy Sippy de studio in en samen namen ze twaalf nummers op.  Op vrijdag 6 maart 2020, exact vijf jaar na de opening, stellen de MISSY SIPPY ALL STARS het album live voor in Missy Sippy. De show is gratis!

De eerste single komt morgen uit, maar wij hebben hem al in première voor u. De A/AA single bevat Something's Got A Hold On Me - Missy Sippy All Stars feat. Naomi Sijmons en I'd Rather Go Blind - Missy Sippy All Stars feat. Fedia Holail Mohamed, twee songs die u wellicht kent dankzij de onvolprezen Etta James, maar die hier in een eigentijds jasje werden gegoten.

Somthing's Got A Hold On Me - Single by SING MY TITLE

Stream Somthing's Got A Hold On Me - Single, a playlist by SING MY TITLE from desktop or your mobile device

6 februari 2020
Marc Alenus