Vierenveertig namen voor Pinkpop

Bijna is de affiche van Pinkpop volledig. Het Nederlandse festival maakte vandaag maar liefst vierenveertig nieuwe namen bekend. Drie zouden er nog in de mouw van Jan Smeets zitten.

Van de nieuwe namen moeten vooral Snow Patrol en Noel Gallagher en zijn High Flying Birds het volk naar De Landgraaf lokken. Ook The Offspring zal wel goed zijn voor wat extra kaartenverkoop en met Lil’ Kleine speelt Pinkpop voor kinderlokker. Met BLØF mikt Smeets dan weer op de mensen met nostalgie.

Met Triggerfinger en Oscar & The Wolf zullen ook twee Belgische bands optreden, maar die zullen we ook wel elders aan het werk kunnen zien. Max Colombie staat ook al op Werchter Boutique en Triggerfinger treedt aan op Rock Werchter net als The Kooks, Snow Patrol, Pearl Jam en The Script die daar zullen spelen.

Years & Years, Jessie J, Alan Walker, A Perfect Circle, Marmozets, Oh Wonder en de eerder aangekondigde Foo Fighers en Bruno Mars kunnen een reden zijn om toch vanaf 24/2 te mikken op een ticketje via de website van Pinkpop. Daar kan je ook alle namen en de line-up per dag vinden.  Het festival vindt dit jaar plaats van 15 tot en met 17 juni.

21 februari 2018
Marc Alenus