Vier mee de dertigste verjaardag van Therapy?

Het eigenzinnige Noord-Ierse rocktrio heeft tien nieuwe Benelux-shows aangekondigd voor het najaar.

Met de vier reeds geboekte shows in maart erbij, die Therapy? onder meer ook naar de Ancienne Belgique brengt, is de lijst voor Benelux in het kader van de ‘So Much For The 30 Year Plan’-tour nagenoeg volledig. Voor ons Belgen, zijn buiten een passage op Suikerrock dit jaar ook concerten in Hamont, Eupen en Lessines aangekondigd. 

Maar dat is nog niet alles. Om het dertigjarige jubileum te vieren brengt de band op 13 maart de verzamelaar ‘Greatest Hits (2020 Versions') uit via Marshall Records. Frontman Andy, bassist Michael en drummer Neil namen in de legendarische Abbey Road Studios twaalf van de UK topveertighits opnieuw op, waaronder een aantal tijdloze anthems. De productie was in handen van oudgediende Chris Sheldon, die al eerder met de band werkte voor ‘Troublegum’ (1994), ‘Semi-Detached’ (1998), ‘High Anxiety’ (2003) en het laatste studio-album ‘Cleave’ uit 2018. 

Bij de cd-editie van ‘Greatest Hits (2020 Versions)’ zit ook nog een (bonus)disc: een "officiële" bootleg uit de persoonlijke archieven van de band. Deze bevat een selectie van vijftien (één song van elk van de vijftien studioalbums van de band) niet eerder uitgebrachte live opnames uit de periode 1990-2020.

27 februari 2020
Bert Gysemans