Videopremière Sasha Adrian - Token

De tweede single is tevens de slottrack en titeltrack van de aankomende debuut-ep.

De Deense Sasha Adrian heeft met twee eerdere singles - Birds (2021) en Dog (2023) - nog niet zo heel veel fans verzameld. En laten we dat nu ten onrechte vinden, want de singer-songwriter heeft een stem die het poolijs nog sneller doet smelten en het gitaargeluid is ruw als een scandinavisch landschap, maar tegelijk erg mooi. Vooral Dog is een prijsbeest.

Ook nieuwe single Token, die uitkomt op 1 september, is een voorbeeldje van haar kunnen. Daarin duikt ze onder in de laatste ijdele hoop en het dreigende verdriet die voorafgaan aan wat meteen al een onvermijdelijke scheiding lijkt. Het is een ongewoon kwetsbaar nummer over iemand die haar lot in de handen legt van iemand van wie ze al weet dat die haar in de steek zal laten. Zichzelf begeleidend op de piano en met enkele voorzichtige gitaarstrepen van Lasse Bitsch Jensen, vertelt ze over hoe ze de waarheid moest leren accepteren van een belangrijke relatie die op de klippen liep, maar desalniettemin alles probeerde tot de allerlaatste strohalm toe om die relatie te redden.

De wanhoop in de trillende stem wordt nog versterkt door de clip die gefilmd werd met een oude VHS-camera. Alsof de korrel in haar stem echoot in de de korrel van het beeld. Alsof de hoop wegdrijft zoals de bloem die ze op het water legt. De beelden tonen ook een kinderlijke onschuld en zorgeloosheid die echter dra vertrappeld worden door de hartbrekende ervaring. Niemand kan hier onberoerd bij blijven en we zijn dan ook maar wat blij dat wij deze clip als eerste mogen tonen.

Maar eerst laten we Sasha Adrian nog aan het woord: “I think we all know the feeling of grasping for that last something to hold on to; be it a word, a note, a picture. The proof that you’ve meant something to each other, or something to convince you that your love wasn’t all unrequited.” In Token klinkt dat zo: "But if you go for good tonight / Leave me something to remember you by / A token to mess with my wounded heart / To take me back, back to the start."

'Token' komt uit via Celebration Records. Je kan Sasha Adrian volgen via Facebook en Instagram.

31 augustus 2023
Marc Alenus