Vertel het voort!

Hij is al lang niet meer de bijdehandse, jonge spring-in-‘t-veld, maar lijkt wel in goede doen.

Vertel het voort!

Billy Bragg scoorde al lang voor de geboorte van de huidige LGBTQ-rechtenvoorvechters een hit met Sexuality, mixte sociale thema’s en antifascistische standpunten in zijn muziek en kon het tijdens optredens in zijn jonge jaren niet laten soms zwaar in debat te gaan met zijn publiek.

Maar de man heeft ook altijd een zachte kant gehad. Getuige daarvan o.a. de twee ‘Mermaid Avenue’-albums met songs van Woodie Guthrie die hij op vraag van diens dochter maakte. Ondertussen is de man bijna pensioengerechtigd en gematigder. Afgaande op zijn recentste singles, voorlopers van het album ‘The Million Things That Never Happened’, is de man zich nu vooral bewust van het belang van liefde en familie.

En Bragg is in goeden doen. I Will Be Your Shield liet hem van zijn tederste kant zien, met Ten Mysterious Photo’s That Can’t Be Explained blikte hij terug samen met zijn zoon Jack Valero en met zijn meest recente onderstreept hij het belang van het hebben van roots.

“I read somewhere that the second most googled thing after pornography is ancestry,” zegt Bragg. “People want to know where they come from, why they were born, where they were born.

“You can get facts from the web, but details are priceless and can often only be learned orally from relatives. Yet too many of us rue the fact that we are left to piece together family stories from fragments we recall because we never asked our elders those questions.”

‘The Million Things That Never Happened’ komt op 8 oktober uit, maar Bragg speelt op 9 september wel een online concert ‘Billy Bragg On…’ waarop hij songs van de nieuwe plaat zal spelen. Klik hier voor tickets.

5 september 2021
Marc Alenus