Verse scheut Gentse punk

In 2017 leverden deze Gentse punks met 'Nerve Endings' een prima plaat af.

En vandaag bewijzen ze dat punk nooit zal sterven. Toen wij al aan de kroketten aan het denken en wortels aan het raspen waren, viel in de mailbox de nieuwe single van Mind Rays binnen. De naam deed een belletje rinkelen, maar pas nadat de copieuze maaltijden en drank de natuurlijke weg naar buiten hadden gevonden, want tot die tijd lagen we even lam.

Maar op Mind Rays kan je rekenen om snel weer op de been te zijn. De ziedende punk staat ook na de jaarwissel en een drie jaar lange pauze (toch qua releases) nog pal overeind. Pain At Bay klinkt kwaad zoals het hoort en duurt niet te lang, zoals de traditie het sinds 1977 voorschrijft. Het is een viscerale reïncarnatie van het viertal dat in april 2023 de zes songs tellende ep 'Mere Visitors' al inblikte onder het lodderoog van Bert Vliegen en die binnenkort uitbrengt.

"No Future", klinkt vandaag als "Predicaments arise and you're up against the fence / Fertility dies with tomorrow's torment / And we're all so gone like our structures inside / The day is done but the sorrow won't die". En dat wordt nog eens onderstreept met een clip (Doc Negro) die opgenomen lijkt in dezelfde kelder waarin Dexter zijn slachtoffers in stukken zaagde, maar er wel voor zorgde dat er geen spatje bloed kon achterblijven.

Samen met de spitsbroeders van Modder trekt Mind Rays volgende week naar Nederland voor twee shows: eentje in Groningen en eentje dichterbij in Utrecht.

Foto: Doc Negro

3 januari 2024
Marc Alenus