Veertig jaar Wim Mertens

De gerenommeerde componist, schrijver en performer Wim Mertens onderneemt in 2020 een wereldtournee ter gelegenheid van de veertigste verjaardag van zijn muzikale carrière (1980-2020). Het Belgische luik van deze tournee houdt halt in Bozar op 20 oktober, Concertgebouw Brugge op 25 oktober en Koningin Elisabethzaal op 28 november. 

Wim Mertens begon muziek te maken in 1980. De voorbije veertig jaar heeft hij zijn muzikale taal ontwikkeld tot een normatieve woordenschat door voor verschillende ensembles te schrijven, maar ook zangcomposities en stukken voor symfonieorkesten.

Vandaag heeft Mertens meer dan zeventig (!) cd's op zijn naam staan, waarvan hij de muziek regelmatig live brengt in heel Europa, Noord- en Centraal Amerika, Japan, Thailand en Rusland. Op 15 november bracht Wim Mertens het album ‘Inescapable uit’, een limited edition-boxset die een overzicht biedt van zijn carrière.

Om dit artistieke veertigjarige jubileum te vieren, bereidt de Belgische componist een speciaal concertprogramma voor. Mertens biedt zijn fans een selectie van zijn bekendste composities, en introduceert ook zijn nieuwe album ‘The Gaze of the West’ (2020).

Tickets voor Wim Mertens' Inescapable Tour 2020 zijn te koop vanaf vrijdag 29 november om 11u via greenhousetalent.be.

25 november 2019
Marc Alenus