Uriah Heep goes Europe

De Britse rockband gaat in 2022 ter ere van de vijftigste verjaardag (!) op tour door Europa.

Sinds het prille begin van Uriah Heep in december 1969, toen Gerry Bron, producer en eigenaar van het kersverse Bronze Records, de band voor een eerste maal in de studio kreeg voor de opnames van debuutalbum  '...Very 'Eavy ...Very 'Umble' is er heel wat gebeurt met de band.

De band staat ondertussen te boek als één van de vier grondleggers van de zogenaamde heavy rock, samen met Led Zeppelin, Deep Purple en Black Sabbath, maar is zonder meer de meest speciale van de vier, zowel muzikaal als tekstueel. 

Uriah Heep bestond in 2020 al vijftig jaar, maar door de lockdown is het er toen niet van gekomen. Onder de noemer 'From Lockdown To Rockdown' gaat de band in 2022 toch door met het originele plan. Maar liefst eenenzestig optredens doorheen achtentwintig landen staan op de planning. De band begint in eigen land met enkele shows, maar zal dan onder andere het podium beklimmen in maar liefst veertien locaties in de Russische Federatie en een hele reeks shows doen doorheen Europa. 

Ook de lage landen mogen zich opmaken voor een optreden, respectievelijk 13 en 14 oktober werden voorzien voor ons. De eerste dag in Nederland in Tivoli te Utrecht. Een dag later is het Koninklijk Circus in Brussel het decor voor de tour. Misschien is de pas uitgekomen verzamelbox 'Choices' het ideale cadeau voor onder de kerstboom dit jaar. 

1 december 2021
Bert Gysemans