Uit de weg voor Phoenician Drive!

Met twee songs en een witgloeiende ep gooiden de zes muzikanten van Phoenician Drive de bakens van alle genres overboord om een transcontinentale rock in elkaar te boksen.

Sinds 2015 brouwt de Brusselse formatie haar melodieën met ingrediënten uit Azië en Europa, de Balkan en het Midden-Oosten. Op 11 oktober mondt dat uit in een debuutalbum dat balanceert op de samensmelting van de continenten.

De plaat, opgenomen in Studio Koko door de onverzadigbare John Roo (La Jungle, It It Anita), levert zich over aan psychedelische pleziertjes (Amon Düül II, Os Mutantes) en de vreugde van de motorik-ritmes (Can, NEU!, Faust, Cluster). Doordrongen van darboeka en omrand met oed en uitbarstingen van distortion reizen de composities hier in eerste klasse, ver weg van de afgebakende en overvolle autosnelwegen.

Met de voet vol op het gaspedaal vervaardigt Phoenician Drive krautrock met het bagagerek volgestouwd met flamenco, oriëntaalse grooves, jazz en balkanvibes. Een eerste track uit de plaat kreeg u al in mei, het betoverende Almadabra en nu is er ook het zacht kabelende, psychedelische Paradise In My Veins.

De debuutplaat wordt voorgesteld in de Beursschouwburg op de dag van de release. Later volgen nog shows in Gent, Antwerpen en Leuven. Daarnaast zal de band ook samen met Trixie Whitley te horen zijn op de soundtrack van ‘Trap Town’, de nieuwe voorstelling van Wim Vandekeybus die op 20 oktober in wereldpremière gaat.

13 september 2018
Marc Alenus